Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

saopćenje

Nakon žestoke kazne UEFA-e oglasili se iz Nogometnog saveza BiH

prekid fanaticosi
FOTO: Screenshot

Nogometni savez Bosne i Hercegovine će zatvoriti dio tribine na narednoj domaćoj utakmici u kapacitetu od 3000 mjesta

Nogometni savez BiH oglasio se nakon što mu je prije nekoliko dana UEFA izrekla kaznu od 130.000 KM zbog dešavanja na utakmicama “A” reprezentacije protiv Lihtenštajna i Portugala.

Osim novčane, Savez je kažnjen prodajom ulaznica za gostujuću utakmicu protiv Luksemburga, a bit će zatvoren i dio tribine za sljedeći domaći susret.

– NSBiH ovim putem obavještava javnost da će u skladu sa odlukama Disciplinskog tijela UEFA sprovesti zabranu prodaje ulaznica svojim navijačima za narednu gostujuću utakmicu u okviru kvalifikacija za EURO 2024. godine.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine neće vršiti prodaju ulaznica navijačima reprezentacije Bosne i Hercegovine za prvu narednu gostujuću utakmicu UEFA takmičenja. Zabrana prodaje ulaznica se odnosi na sljedeću kvalifikacionu utakmicu koju „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine igra kao gost protiv reprezentacije Luksemburga u okviru kvalifikacija za EURO na dan 16. novembar 2023. godine.

Također, Nogometni savez Bosne i Hercegovine će zatvoriti dio tribine na narednoj domaćoj utakmici u kapacitetu od 3000 mjesta.

UEFA žestoko kaznila NSBiH

utakmica u Vaduzu


UEFA žestoko kaznila NSBiH

Dio tribina će biti zatvoren na utakmici koju „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine igra kao domaćin protiv „A“ reprezentacije Slovačke u Zenici (stadion „Bilino polje“) na dan 19. novembra 2023. godine.

Tribine na ovom stadionu će biti djelimično zatvorene, i to tri sektora na tribini „Jug“ (pravac prema tribini „Zapadu“) i dva sektora na tribini „Zapad“ (pravac prema tribini „Jug“), što ukupno iznosi 3.198 sjedišta – saopšteno je iz Fudbalskog saveza BiH.