Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Navijači BiH iz Temple bara kreću na Aviva arenu (FOTO)

pjanic dzeko u dablinu
"Pjanić" i "Džeko" iz Zvornika opušteni pred utakmicu

Od specijalnog izvještača Fokusa iz Dublina

Do početka uzvratne utakmice baraža za odlazak na EP između Republike Irske i BiH ostalo je nešto više od šest sati. Na ulicama Dublina sreli smo veliki broj navijača Zmajeva, koji će se oko 14 sati okupiti u starom dijelu gradu, u popularnom lancu Temple barova.

Odatle će zajedno krenuti na Aviva stadion.

Bh. navijači u Dublin su stigli iz svijeh dijelova Evrope, veliki broj njih i iz Bosne i Hecegovine. I svi očekuju da će Zmajevi večeras odigrati dobru utakmicu i izboriti plasmana na Evropsko prvenstvo.

Kada je situacija u našem timu u pitanju, jutros je puno bolje raspoloženje. Jedini koji definitivno neće igrati je Mensur Mujdža. Naš medicinski tim obradovao je jutros selektora Mehmeda Baždarevića informacijom da će Ognjen Vranješ i Edin Džeko ipak konkurisati za večerašnji duel.

Hoće li obojica biti u startnoj postavi saznat ćemo tek pred početak utakmice. Ista je stuacija i sa Muhamedom Bešićem, koji je trenirao, ali još uvijek nije sigurno da će ga Baždarević gurnuti u vatru od prve minute.

Ljevica uz Zmajeve

U Dublin je iz BiH stiglo oko 400 navijača, a među njima smo vidjeli Nermina Nikšića, prvog čovjeka SDP-a, zatim Damira Mašića, bivšeg federalnog ministra obrazovanja, Nijaza Skenderagića, Seju Bukvu…