Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Navijači BiH pristižu u prohladnu Zenicu, za sada bez euforije

Zenica uoči utakmice protiv Kipra

Nogometaši reprezentacije Bosne i Hercegovine večeras će u 20.45 sati na travnjaku stadiona ”Bilino polje” u Zenici dočekati selekciju Kipra u trećem kolu grupe „H“ kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018”, a uoči utakmice ne vlada uobičajena navijačka groznica.

U Zenici vlada prohladno vrijeme, a poslije teškog poraza u Belgiji, izostala je euforija koja inače prati dolazak bh. „zmajeva“ na ”Bilino polje”. Na ulicama još uvijek nema euforije niti velikog broja navijača, iako je utakmica sa Kiprom važna za nastavak kvalifikacija i pobjeda je imperativ. Osim prodavača navijačkih rekvizita nema previše navijača u bojama Bosne i Hercegovine. Ovaj put na zeničkim ulicama moguće je vidjeti i tek poneki automobil okićen zastavama BiH.

Igor Toromanović iz Bihaća stigao je u Zenicu kako bi bodrio „Zmajeve“ u večerašnjem susretu protiv Kipra.

„Večeras očekujem pobjedu, a moja prognoza rezultata je 3:0, da im vratimo za prošli put. Mislim da bi Ibišević jednom i Džeko dva puta mogli dati gol. Belgija nas nije pretjerano pomela u našim planovima, dečki su to možda prelako shvatili i postavili se kako jesu ali mislim da smo od Kipra puno jači. U Bihaću je ludnica, a u Zenici još uvijek ne znam kako je“, rekao je Toromanović.

Lejla i Adnan stigli su iz Lukavca u Zenicu. U večerašnjem susretu očekuju samo pobjedu bh. tima.

„Džeko daje dva gola, nema druge. Još uvijek nema neke atmosfere, nema ljudi, vjerujem da tek dolaze i bit će bolje. Treba nastaviti samo pozitivno, i zaboraviti Belgiju“, rekao je Adnan.

„Od jučer govori da će Džeko dati dva gola pa mu vjerujem“, rekla je kroz smijeh Lejla.