Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Navijači BiH u Zenici noć će provesti na ulici da bi kupili karte za meč sa Izraelom

aa_picture_20150531_5499557_web

Petorica navijača fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine već danas okupila se ispred poslovnice agencije Centrotrans u centru Zenice, gdje će provesti predstojeći dan i noć kako bi sutra ujutro bili prvi u redu da kupe ulaznice za predstojeći kvalifikacioni meč koji će BiH na stadionu „Bilino polje“ igrati 12. juna protiv Izraela.

„Došao sam u 11:30 i ovdje ispred poslovnice zatekao nekoliko prijatelja sa kojima već nekoliko godina na ovakav način čekam karte za utakmice reprezentacije. Isplati se čekati kada nije loše društvo, a želja nam je da BiH pobijedi Izrael i da se plasiramo na EURO, pa ćemo biti sigurni da ni naš trud nije bio uzaludan“, rekao je za Anadolu Agency Albin Hadžiselimović, jedan od navijača koji će noć provesti na ulici kako bi kupio ulaznicu za utakmicu.

aa_picture_20150531_5499556_web

U kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, fudbalska reprezentacija BiH će 12. juna u Zenici odigrati važan meč 6. kola protiv Izraela, direktnog konkurenta za jedno od mjesta koja vode na EURO 2016.

Pomenuti susret je proglašen „utakmicom visokog rizika“ koju će osiguravati sve sigurnosne agencije BiH. Za meč je štampano ukupno 10.500 ulaznica, od kojih je 6.000 u slobodnoj prodaji.
Jedna osoba isključivo uz pokaz identifikacionog dokumenta može kupiti najviše dvije ulaznice.