Navijači pristižu u Zenicu: Uvjereni smo u pobjedu BiH

zenica navijaci

Navijači bosanskohercegovačke reprezentacije pristižu tokom cijelog dana u Zenicu kako bi bodrili svoje reprezentativca u susretu šestog kola kvalifikacija grupe H za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Navijači u Zenici su optimistični i vjeruju u trijumf nad Grcima, javlja Anadolu Agency (AA).

Anes Terzić stigao je s djevojkom iz Tuzle kako bi podržali bh. tim u večerašnjoj utakmici.

“Došli smo da podržimo reprezentaciju. Ako Bog da, večeras da pobijedimo rezultatom 2:0, a moja prognoza strijelaca su Džeko i Višća. Vidjet ćemo šta će biti, a do sada nas nisu iznevjerili. Atmosfera se polako zagrijava, a mislim da će večeras doći do usijanja tako da Grke pobijedimo 2:0”, rekao je Terzić.

Miralem Karalić stigao je na večerašnji susret sa svojom porodicom iz Norveške. Kaže kako mu nije bilo teško preći put samo zbog reprezentacije.

“Stigao sam sa sinom i porodicom na utakmicu BiH – Grčka. Očekujemo pobjedu, ali bit će teško. Ipak, nadam se pobjedi. Da prognoziram, neka bude 2:1 za BiH, a golove nek postignu Edin Džeko i Miralem Pjanić. Ovo nije prvi put da dolazimo samo zbog reprezentacije, ima Bosanaca koji stignu i iz daljih krajeva”, rekao je Karalić.

Muharem Džulkić došao je također iz Norveške kako bi bodrio “zmajeve” večeras u Zenici.

“Rezultat je 2:1 za Bosnu, a golove će dati Pjanić. Nije naporno za Bosnu i Hercegovinu prevaliti toliki put”, rekao je Džulkić.

Ulice Zenice ukrašene su državnim zastavama na jarbolima, a na ulici je moguće vidjeti i veliki broj prodavača rekvizita kako bi svi bili ogrnuti u žuto-plavo.

Susret BiH – Grčka igra se večeras na stadionu Bilino polje u Zenici sa početkom u 20:45, a za večerašnji susret vlada veliki interes navijača, s obzirom da su sve ulaznice rasprodane već u prvim danima prodaje.