Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Reprezentacija

Neće biti izabran ni 29. novembra: Selektora Zmajeva “ni na vidiku”

17/11/2017

Sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (IO NS BiH) na kojoj će biti biran selektor fudbalske “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine neće biti održana 29. novembra, saznaje Anadolu Agency (AA).

Sastanak članova “fudbalske vlade”, kojeg je sinoć za 29. novembra najavio potpredsjednik NS BiH Milorad Sofrenić, bit će prolongiran iz objektivnih razloga, jer će isti dan u posjetu Bosni i Hercegovini doći Aleksander Čeferin, predsjednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA). Shodno tome, sjednica IO na kojoj bi trebala biti donijeta odluka o novom selektoru bit će prolongirana za početak decembra, a tačan datum funkcioneri NS BiH usaglasit će u narednim danima.

I dalje jedina dva kandidata za selektora ostaju Meho Kodro i Amar Osim, potvrđeno je za AA u Savezu. Isto tako, Komisija za imenovanje selektora nastojat će obaviti razgovor s još nekima od potencijalnih kandidata, ukaže li se prilika da pregovaraju sa nekim od zvučnijih trenerskih imena iz BiH i inostranstva. Posebno interesantan im je Slaven Bilić, doskorašnji menadžer West Hama i nekadašnji selektor Hrvatske.

“U obzir za razgovor doći će samo treneri koji prihvataju najveću moguću mjesečnu platu u iznosu od 15.000 eura i kao imperativ u radu imaju jedan jedini cilj – plasman na EURO 2020.”, ponovili su iz N/FS BiH.

Bez obzira što na jučerašnjem zasjedanju IO u Trening kampu N/FS BiH nije donijeta odluka o selektoru, u Savezu tvrde kako će se na narednoj decembarskoj sjednici ispoštovati prijedlog komisije. Dakle, novi selektor gotovo sigurno bit će onaj koga komisija u konačnici predloži.

Prema planu pojedinih čelnika N/FS BiH, koji bi trebao dobiti saglasnost svih članova IO, po prvi put “saradnike u stručnom štabu trebao bi birati novi selektor”. Doduše poluatonomno. Učinio bi to na način da predstavnici IO predlože nekoliko kandidata, te se selektor opredijeli s kim će sarađivati u dvogodišnjem periodu, na koliko će biti potpisan ugovor s uposlenima u stručnom štabu nacionalnog tima BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.