kvalifikacije za ep

Neće moći svi navijači BiH kupiti kartu za meč protiv Slovačke!

16796071371473 (1)

Utakmica Slovačka – Bosna i Hercegovina na rasporedu igra se od 20:45 na stadionu Tehelne pole, navijači samo sa stranim pasošem

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine igra u nedjelju drugi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Slovačke.

No, na stadion u Bratislavi mogu ući samo navijači Zmajeva koji nisu državljani BiH.

Naime, zbog incidenta među navijačima BiH i Rumunije u Bukureštu, UEFA je zabranila prisustvo navijača iz Bosne i Hercegovine sutra u Bratislavi.

Tako će naši navijači koji posjeduje pasoše i dokumente drugih zemalja moći da kupe kartu u Slovačkoj.

Utakmica Slovačka – Bosna i Hercegovina na rasporedu je od 20:45 na stadionu Tehelne pole, uz direktan prenos na BHT-u.

Džeko trenirao

Dobra vijest je da je Edin Džeko trenirao u subotu navečer sa Zmajevima u Bratislavi, što ulijeva nadu da će biti spreman za sutrašnji meč. Selektor Faruk Hadžibegić na press-konferenciji izjavio:

“Doktor će večeras pokušati da vidi stanje sa Džekom i može li nastupiti sutra ili ne. Ostali su zdravi.”

Podsjetimo, kapiten Zmajeva nije nastupio u posljednjem susretu reprezentacije BiH protiv Islanda zbog bolova u leđima. Meč je proveo na klupi, ali je i pored toga imao ogroman uticaj na ekipu.

Hadžiahmetović: Moramo ući sa velikim respektom

Veznjak Amir Hadžiahmetović govorio je o atmosferi u ekipi nakon pobjede protiv Islanda, te raspoloženju i očekivanjima pred utakmicu protiv Slovačke.

„Selektor nas je upozoravao nakon pobjede protiv Islanda i mislim da smo svi profesionalci, da se znamo ponašati i ostati na zemlji nakon jedne pobjede, ali i poraza. Vjerujemo da smo spremni da ostvarimo još jednu pobjedu, ali igramo protiv opasnog protivnika koji dugo nije pobijedio i sigurno će sutra biti motivisani. Moramo ući sa velikim respektom, ali ako budemo na visokom nivou vjerujem da ćemo ostvariti pozitivan rezultat. Svjesni smo kvaliteta protivnika, odradili smo dobru analizu. U fudbalu je možda i najvažniji taj vezni red, ali ekipa pobjeđuje. Vjerujem svojim kolegama i spremni smo svi zajedno u svim linijama na terenu da damo svoj maksimum i pokušamo ostvariti pobjedu”, kazao je Hadžiahmetović.