Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

1:1

Neriješeno na poluvremenu meča između Zmajeva i Francuza

zmajevi nsbih (1)

Golman BiH je uspio izbaciti loptu iz gola, ali je sudija, uz pomoć VAR-a, priznao pogodak s obzirom na to da je lopta prešla gol-liniju

Prvo poluvrijeme kvalifikacijske utakmice između reprezentacija Francuske i Bosne i Hercegovine u Strasbourgu završilo je rezultatom 1:1.

BiH je došla u vodstvo u 36. minuti golom Edina Džeke, a izjednačio je Antoine Griezmann u 40. minuti.

Nogometaši BiH odigrali su dobro prvo poluvrijeme u kojem su u potpunosti parirali aktuelnim svjetskim prvacima. Domaći su, istina, igrali ofanzivnije i imali veći posjed, ali su nogometaši BiH odigrali disciplinovano, dok su u napadu imali nekoliko dobrih situacija. Prvu pravu priliku BiH je imala preko Pjanića čiji pokušaj iz slobodnog udarca brani Lloris. Nekoliko minuta kasnije BiH dolazi u vodstvo golom Džeke, koji koristi asistenciju Demirovića i sa dvadesetak metara preciznim udarcem pogađa ugao gola.

Na izjednačenje se nije dugo čekalo. Nakon kornera sa lijeve strane Griezmann je u šesnaestercu leđima zahvatio loptu koja se odbila od Hadžikadunića i prevarila Šehića. Golman BiH je uspio izbaciti loptu iz gola, ali je sudija, uz pomoć VAR-a, priznao pogodak s obzirom na to da je lopta prešla gol-liniju.

Do kraja poluvremena Francuzi su krenuli potpuno ofanzivno, ali je odbrana bh. tima bila na visini zadatka.