Nestorović odlazi, u petak će se znati ko je novi selektor

nestorovic

U petak, 10. marta, članovi Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) trebali bi izabrati selektora mlade (U-21) reprezentacije.

Darki Nestoroviću istekao je ugovor, te obzirom na katastrofalne rezultate koje je ostvario na funkciji selektora mlade reprezentacije BiH, ali i prema ranijim najavama, nema logike da N/FS BiH produži saradnju sa njim.

Ipak, članovi IO N/FS BiH selektora će izabrati na osnovu prijedloga entitetskog Fudbalskog saveza Republike Srpske, dok će selektorove saradnike u stručnom štabu predložiti Nogometni/Fudbalski savez Federacije BiH.

Prijedlog za U-21 selektora savez sa sjedištem u Banjoj Luci trebao bi utvrditi u srijedu, 8. marta, potom ga i dostaviti na razmatranje članovima IO N/FS BiH za sjednicu dva dana kasnije.

Kako saznaje AA, postoji opcija i prema kojoj bi FSRS ponovo predložio Nestorovića, sa čim se ne slaže 10 članova IO iz Federacije BiH. Ukoliko bi se desilo da prijedlog FSRS bude neuspješni Nestorović nije isključeno da u petak i ne bude izabran selektor mlade reprezentacije BiH.

Sjednica Izvršnog odbora N/FS BiH posljednjeg radnog dana u ovoj sedmici održat će se u Sarajevu sa početkom u 13,30 sati.