Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zašto na tribine?

Nije istina da je Stevanović zbog povrede završio na tribinama

dzeko reprezentacija zmajevi

Kako god bude, Hadžibegić će biti taj koji će pobrati zasluge, ali i podnijeti kritike po završetku utakmice

Kao grom iz vedra neba jutros je odjeknula vijest da je Faruk Hadžibegić van protokola za utakmicu sa Islandom ostavio Miroslava Stevanovića.

U prvi mah je izgledalo da je standarni reprezentativac povrijeđen, ali kako iz kampa u Zenici nije bilo informacija, stekao se dojam da je Hadžibegić prekrižio Stevanovića “iz čista mira” jer jednostavno ne smatra da mu treba za utakmicu sa Islandom.

Krilni igrač švicarskog Servetta godinama je kod različitih selektora držao mjesto. Radi se o pouzdanom igraču, koga karakteriše brzina, tehnika, šut, posebno se istakao kao asistent i zato zaista izgleda nelogično da Hadzibegić jedini od svih selektora u njemu nije prepoznao igrača koji mu može pomoći da dođe do prve pobjede u kvalifikacijama.

Kako saznaju Sportske.ba iz izvora u reprezentaciji, ovakva odluka je teško pogodila Stevanovića, koji je šokiran. Još više ga je pogodilo kada je vidio vijest u nekim medijima da je povrijeđen.

Ovaj 32-godišnji fudbaler je potpuno zdrav i jedva je čekao okupljanje i novi ciklus kvalifikacija, a sada je ogorčen jer je postao suvišan u ekipi koja je godinama, na neki način, ovisila i o njemu.

I novinar Al Jazeere Balkan Emir Delić na svom je Twitter nalogu objavio post vezano za Stevanovićevo slanje na tribine.

“Miroslav Stevanović je zdrav, nije povrijeđen i šokiran je odlukom da s tribina gleda utakmicu sa Islandom”.

Stevanović je od 2012. godine A reprezentativac BiH i sa nekoliko prekida odigrao je 27 utakmica i postigao dva gola.

Godinama unazad je jedan od najboljih asistenata u evropskim ligama.

Kako god bude, Hadžibegić će biti taj koji će pobrati zasluge, ali i podnijeti kritike po završetku utakmice. Izostanak Stevanović jeste iznenađenje, jer kako drugačije protumačiti reakciju navijača na društvenim mrežama koji su jednoglasno njemu dali podršku, a Hadzibegića zasuli kritikama.