Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bilino Polje

Njemačka porazila mladu reprezentaciju BiH u Zenici

mlada-repka

Tako su Zmajići u ovom ciklusu kvalifikacija za EP upisali svoj prvi poraz

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine do 21 godine je večeras na Bilinom polju poražena od Njemačke sa 0:2 u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pogoci su viđeni u 29. i 79. minuti, a mrežu Vladana Kovačevića su tresli Kilian i Nmecha.

Tako su Zmajići u ovom ciklusu kvalifikacija za EP upisali svoj prvi poraz, nakon što su na Grbavici nadigrali Moldaviju, a na gostovanju u Belgiji su remizirali i osvojili bod.

Početak utakmice je naslutio da za Zmajiće ovo neće biti najbolja noć, pošto je već u prvoj minuti Njemačka imala veliku priliku.

Sam je pred Vladana Kovačevića izbio Hack, poslao loptu iza njegovih leđa, ali je ona na kraju pogodila stativu.

Nakon toga jako slaba fudbalska predstava na Bilinom polju. Nijemci su držali loptu, imali inicijativu, ali nisu previše prijetili.

Ipak, u 29. minuti su uspjeli stići do pogotka iz jedne bezazlene situacije. Sa distance je šutirao Hack, očajno je reagovao Kovačević, kojem je ispala lopta, a onda ju je u mrežu poslao Kilian za 0:1.

I nakon gola smo gledali istu priču na terenu Bilinog polja, Nijemci su ponovo imali posjed lopte, ali je selekcija BiH stigla do jedne poluprilike u 43. minuti.

Mustedanagić je bio u prodoru, zaustavio ga je Kilian, a domaći su tražili jedanaesterac zbog njegovog navodnog igranja rukom. Sudija je pokazao da se igra nastavi.

U drugom dijelu je prvu ozbiljniju situaciju imala gostujuća ekipa. Fein je u 51. minuti sjajnim “lažnjakom” prevario dva naša fudbalera, ali je njegov dobar pokušaj zaustavio Kovačević.

Prvu priliku su Zmajići u nastavku imali u 63. minuti. Mustedanagićč je proigrao Demirovića, on se iskosa namjestio na svoju desnu nogu, ali ga je sjajno blokirao Kilian.

Do najbolje šanse na utakmici momci Vinka Marinovića dolaze u 73. minuti. Tada je nakon centaršuta iz kornera glavom šutirao Vladan Danilović, ali je njegov udarac fenomenalno zaustavio golman gostiju Schubert.

Kada se činilo da su Zmajići blizu postizanja pogotka, Njemačka je riješila pitanje pobjednika.

U 79. minuti su kombinovali rezervisti Njemačke. Berisha je ubacio s lijeve strane, a Nmecha se lijepo snašao između naša dva stopera i pogodio za 0:2.

Bio je to i konačan rezultat ove utakmice, pa su tako izabranici Vinka Marinovića upisali prvi poraz u ovim kvalifikacijama.

Sada se nalaze na drugom mjestu sa 4 boda, a Njemačka je prva sa šest i utakmicom manje.