kvalifikacije za sp

Nogometaši BiH kvalifikacije za SP žele otvoriti na najbolji način

KVALIFIKACIJE ZMAJEVI (1)

Defanzivac Marko Mihojević je optimističan uoči susreta sa Finskom

Reprezentativci Bosne i Hercegovine se okupljaju u Helsinkiju, a osim igrača koji su stigli juče prvi reprezentativci koji su se ekipi priključili jutros su Ibrahim Šehić, Amir Hadžiahmetović i Amar Rahmanović.

Izabranici selektora Ivayla Peteva večeras će od 20.00 sati odraditi prvi trening.

Vezista Gojko Cimirot o predstojećim obavezama nacionalnog tima kaže “da imaju samo dva dana da se spreme za meč, ali da se nada da će ih iskoristiti najbolje što mogu”.

– Vidjećemo kroz video analize na koji način oni igraju, kako nas ništa ne bi iznenadilo. Smatram da smo kvalitetniji tim od Finske, ali na terenu moramo dati sve od sebe kako bismo to potvrdili. Očekujem pozitivan rezultat – kazao je Cimorot za službenu stranicu Nogometnog saveza BiH.

Defanzivac Marko Mihojević je optimističan uoči susreta sa Finskom.

– Važno je da se što bolje pripremimo za meč. Ranije smo igrali sa njima i to je kvalitetna ekipa. To potvrđuje i njihov plasman na Evropsko prvenstvo. Moramo biti fokusirani i na visini zadatka kako bismo došli do željenog rezultata. Optimista sam i vjerujem da ćemo otvoriti ovaj kvalifikacioni ciklus na najbolji način – smatra Mihojević.

Susret Finska – BiH igra se u srijedu, 24. marta od 20.45 sati na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju.