Nogometaši BiH susretom s Estonijom završavaju kvalifikacije za SP 2018

Reprezentativci BiH trenirali na

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Tallinu protiv selekcije Estonije završava kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Susret neće imati rezultatni značaj jer su obe ekipe ostale bez šansi da se kvalifikuju za baraž.

Selektor bh. reprezentacije Mahmed Baždarević nakon sinoćnjeg treniga u Tallinu izjavio da od svojih igrača očekuje da pruže maksimum.

– Nama je ova utakmica izuzetno važna. Siguran sam da će i protivnik dati sve od sebe da pruži dobru utakmicu i da na najbolji način završi ovaj kvalifikacioni ciklus. Uložit ćemo posljednji atom snage za povoljan rezultat – istaknuo je Baždarević.

Dodao je da je Ognjen Vranješ povrijeđen i da neće večeras nastupiti, ali se nada da će ostali igrači biti spremni.

– Tražit ćemo najbolji sastav. Igrat će oni koji su najodmorniji i najsvježiji. Na teren će izaći onih 11 igrača koji su u ovom trenutku najspremniji i koji će zdravstveno biti u punom kapacitetu kako bismo ostvarili povoljan rezultat – poručio je bh. selektor.

U dosadadašnjih šest susreta s Estonijom reprezentacija BiH ima pozitivan skor – četiri pobjede, po jedan remi i poraz uz gol razliku 19:3 u korist bh. tima.

Susret BiH – Estonija igra se večeras od 20.45 sati na A. Le Coq Areni. Utakmicu će suditi Rus Vladislav Bezborodov.

U ostala dva susreta posljednjeg, 10. kola u H-grupi sastaju se Grčka – Gibraltar i Belgija – Kipar.

Prvo mjesto u grupi i direktan plasman na SP ostvarila je Belgija, dok će Grčka u susretu sa najslabijom ekipom i grupi – Gibraltarom gotovo sigurno ovjeriti nastup u baražu.