Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za sp

Nogometaši BiH večeras će u Helsinkiju obaviti prvi trening

zmajevi petev

O selekciji Finske Ćivić je izjavio da je “protivnik dobro poznat jer smo u prošlim kvalifikacijama već igrali u istoj grupi”

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Helsinkiju obaviti prvi trening u sklopu priprema za meč sa Finskom.

Jedan od igrača koji je jučer stigao u Finsku, Eldar Ćivić spremno dočekuje prvi susret u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022.

– Pred nama je jako malo vremena i svega dva treninga ćemo odraditi do prve kvalifikacione utakmice. Sigurno da nije dovoljno za kvalitetnu pripremu, međutim u klubovima radimo, sezona je u punom jeku i spremni smo. Što se mene tiče u dobroj sam formi, spreman sam da pružim maksimum kao i uvijek kad nastupam u dresu reprezentacije – kazao je Ćivić.

O selekciji Finske Ćivić je izjavio da je “protivnik dobro poznat jer smo u prošlim kvalifikacijama već igrali u istoj grupi”.

– Upoznati smo sa njihovim kvalitetima i to je dobra ekipa. Vjerujem da možemo u meču sa Finskom da nametnemo naš ritam i nadam se dobrom rezultatu – kazao je Ćivić.

Osim Ćivića juče su u Helsinki stigli Pirić, Todorović, Cimirot i Mihojević, dok se dolazak ostalih reprezentativaca očekuje danas.

Susret Finska – BiH igra se u srijedu, 24. marta od 20.45 sati na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.