Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

novi selektor

Nova pravila: Ovo je prva promjena koju će u reprezentaciji napraviti Milošević

milosevic selektor
Foto: NSBiH

Zmajevi su pod komandom Ivayla Peteva, Faruka Hadžibegića i Mehe Kodre igrali formaciju 3-5-2

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak je dobila novog selektora. Nakon smjene Mehe Kodre, kormilo Zmajeva preuzeo je Savo Milošević.

Milošević je odmah po imenovanju u fotelju bh. nacionalnog tima pročitao spisak igrača i on se mnogo ne razlikuje od nekih prethodnih.

Novi selektor vratio je među Zmajeve Amara Rahmanovića, a pozvao je kapitena mlade reprezentacije BiH Ivana Bašića, s tim što će Bašić igrati za Zmajiće protiv Francuske, a onda se naknadno priključiti A reprezentaciji. Također, na spisku je prvotimac Sarajeva Almedin Ziljkić s kojim je Milošević sarađivao u ljubljanskoj Olimpiji.

Prva promjena koju će Milošević napraviti, a što je javno obznanio, jeste promjena sistema igre, piše Faktor.

Bivši trener Partizana i Olimpije forsirat će formaciju 4-2-3-1. Ovaj sistem igre postao je najistaknutiji u Španiji devedesetih i početkom dvijehiljaditih, a mnogi timovi ga i danas koriste. Milošević je upravo u to vrijeme igrao u Španiji, za Zaragozu, Espanyol, Celtu, Osasunu.

Promjena formacije

Novi selektor BiH kao trener Partizana i Olimpije forsirao je ovaj način igre, a u preostale četiri utakmice kvalifikacija za EURO pokušat će to implementirati sa Zmajevima.

Zmajevi su pod komandom Ivayla Peteva, Faruka Hadžibegića i Mehe Kodre igrali formaciju 3-5-2.

U stručni štab A reprezentacije BiH izabrani su Nenad Cvetković, Marko Stojanović, Nedim Jusufbegović, Mario Ivanković i Siniša Mrkobrada.

Selekciju BiH 13. oktobra čeka gostujući susret s Lihtenštajnom, a tri dana poslije u Zenicu dolazi Portugal.