Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi Zmaj ne krije: Hajdukovac sam, Hrvatska me nikad nije zvala

Luka+Menalo+Bosnia+Herzegovina+v+United+States+YelT5e6PAtMl

Protiv SAD-a je debitovao u dresu A reprezentacije BiH. Igrama u dresu Širokog je dokazao da se radi o velikom potencijalu, a već su ga počeli gurati u Hajduk, spominjao se i Željezničar, a nakon utakmice u Los Angelesu počeo se spominjati i zagrebački Dinamo.

Luka Menalo, jedan od najboljih mladih nogometaša u BiH odigrao je zapaženu rolu u dvije prijateljske utakmice koje su Zmajevi odigrali u Americi, protiv SAD-a (0:0) i Meksika.

– Volio bih da se primiri ta euforija oko mene, dobio sam milion poruka i poziva, ne stignem na sve ni odgovoriti – izjavio je Menalo za zagrebačke Sportske novosti nakon debija u dresu Zmajeva.

– Od Los Angelesa oduševio me više jedino Robert Prosinečki! Ne samo mene, nego sve. Traži pas igru i posjed, strpljivu izgradnja napada, sve ono što traži i moj trener Goran Sablić u Širokom. Nažalost, premlad sam i nisam mogao gledati Prosinečkog kao igrača uživo, međutim, pregledao sam skoro sve snimke na YouTubeu, sve je jasno. Čovjek je igrao u dva najveća kluba na svijetu, šta više reći o njemu, kazao je Menalo.

Što se tiče spominjanja njegovog imena u kontekstu transfera u redove Dinama i Hajduka, Menalo je kazao:

– Koliko ja znam službene ponude nije dosad bilo, ni iz Dinama ni iz Hajduka. Vidim i da su se i jedan drugi klub sad pojačali na tim pozicijama. Istina, s Hajdukom je bilo kontakata već prije godinu dana, možda je Hajduku bila prevelika odšteta, možda nisu Bijeli bili zadovoljni sa mnom, stvarno ne znam. Što se Dinama tiče ne znam ništa konkretno o interesu Modrih, ali naravno da mi laska kad se priča da me žele dva najveća hrvatska kluba.

U jednom je intervjuu ranije rekao da je Hajduk najveći hrvatski klub i da bi volio doći na Poljud…

– To je malo izvađeno iz konteksta, nisam baš tako izjavio. Ali, ne krijem da sam hajdukovac! Rođen sam u Splitu, odrastao u Čapljini, a tamo je grad pola-pola, u gradu postoje jake grupe BBB-a i Torcide. Profesionalac sam, jasno da mi laska ako me želi Dinamo, to je veliki kompliment.

Sad je zaigrao za BiH. Na pitanje je li ikad postojala ili postoji opcija da se odluči za Hrvatsku, Menalo je poručio.

– Zaista ne znam kako se to pitanje odjednom počelo provlačiti kroz medije. Nikad nisam imao nikakav kontakt s HNS-om, Nogometni savez BiH mi vjeruje od 18. godine, prošao sam mlađe selekcije, sad sam zaigrao i za A reprezentaciju, pa mislim da je moj odgovor na to pitanje jasan – zaključio je Menalo.