Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NSBiH pomaže izgradnju kuća za roditelje djece oboljele od karcinoma

clean_logo_new_2

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine i akademski slikari Adin Hebib i Samir Hadžbić, koji su autori portreta “zmajeva”, nastavili su akciju pomaganja izgradnje kuće za roditelje djece oboljele od karcinoma.

Roditeljska kuća u Sarajevu biće izgrađena u krugu Pedijatrijske klinike Jezero i služiće kao pansion za roditelje i njihovu djecu oboljelu od karcionoma koji na liječenje dolaze izvan Kantona Sarajevo.

Ovoga puta organizovan je nastavak aukcije portreta bh. reprezentativaca u hotelu “Dubrovnik” u Zenici, a cilj je prikupljanje sredstava za ovu humanitarnu akciju.

Postavka izložbe od ponedjeljka se nalazi u poslovnom dijelu hotela “Dubrovnik” i trajaće do utakmice reprezentacije BiH sa Velsom 10. oktobra.

Za srijedu u 12 sati predviđeno je da izložbu posjete reprezentativci, stručni štab i predstavnici N/FS BiH te autori portreta.

N/FS BiH uputio je javni poziv svim ljudima dobre volje, prijateljima sporta i svoje uvažene sponzore i partnere da daju doprinos ovoj akciji, te prema svojim mogućnostima pomognu izgradnju Roditeljske kuće u Sarajevu.

Kada se akcija završi, N/FS BiH i autori portreta će javno prezentovati sav ostvareni prihod i uplatiti ga na račun nosioca aktivnosti gradnje.