Reprezentacija

izbor novog selektora

NSBiH: Sporazumno raskinut ugovor s Prosinečkim

27/11/2019

Robert Prosinečki je pokazao korektnost, uz pokazanu iskrenu želju za uspjehom reprezentacije do postizanja konačnog cilja, plasmana na Evropsko prvenstvo, saopštili su danas iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine

Na danas održanoj telefonskoj sjednici članovi Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) su se elektronskim putem izjasnili i prihvatili dostavljeni prijedlog o sporazumnom raskidu ugovora sa selektorom Robertom Prosinečkim, saopšteno je iz N/FS BiH.

“Nakon konstruktivnog razgovora, izvršenih analiza i potencijalnih planova, postignut je visok nivo saglasnosti i razumijevanja, a sve s ciljem doprinosa ostvarivanju rezultatskog uspjeha u baražu kvalifikacija za EURO 2020. Robert Prosinečki je pokazao korektnost, uz pokazanu iskrenu želju za uspjehom reprezentacije do postizanja konačnog cilja, plasmana na Evropsko prvenstvo. Zajednički je zaključak da je dosadašnja saradnja bila veoma profesionalna i kooperativna. Ovim putem N/FS BiH upućuje iskrene želje Prosinečkom u njegovom daljem profesionalnom radu i angažmanu. Na sjednici je zaključeno da je u razumnom roku potrebno izraditi sveobuhvatan plan priprema ‘A’ selekcije za odigravanje utakmica baraža, koji uključuje i izbor novog selektora”, istakli su iz N/FS BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.