25 igrača

Objavljen spisak mlade reprezentacije BiH za mečeve sa Velsom i Moldavijom

090919_mlada_reprezentacija_u_Belgiji_nfsbih

Susret s Velsom na rasporedu je 4. septembra u Trening centru NSBiH u Zenici, dok četiri dana kasnije mladi bh. reprezentativci gostuju u Moldaviji

Selektor Mlade nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Slobodan Starčević objavio je spisak igrača za mečeve kvalifikacija za EP protiv Velsa i Moldavije.

Na Starčevićevom spisku je 25 igrača:

– golmani: Vladan Kovačević (Sarajevo), Martin Zlomislić (Široki Brijeg), Adnan Kanurić (SFK Sered, Slovačka)

– odbrana: Đorđe Milojević (Borac), Rijad Sadiku (Zrinjski), Adrian Leon Barišić (Osijek, Hrvatska), Amar Beganović (Sloboda), Jusuf Gazibegović (Red Bull Salzburg, Austrija), Nihad Mujakić (Hajduk Split, Hrvatska), Selmir Pidro (Sarajevo), Amar Dedić (Red Bull Salzburg, Austrija)

– vezni red: Haris Hajdarević (Željezničar), Amar Ćatić (ADO Den Haag, Holandija), Stefan Kovač (Čukarički, Srbija), Zinedin Mustedanagić (Sarajevo), Marijan Ćavar (Eintracht Frankfurt, Njemačka), Mateo Marić (Široki Brijeg), Đani Salčin (Sarajevo), Vladimir Bradonjić (Radnik), Vladan Danilović (Borac), Milan Savić (Čukarički)

– napad: Benjamin Hadžić (Austria Klagenfurt, Austrija), Jovo Lukić (Borac), Imad Rondić (Slovan Liberec, Češka Republika), Ermedin Demirović (SC Freiburg, Njemačka).

– Na spisku su 22 igrača i tri golmana. To su uglavnom momci koji su i ranije nastupali za mladu reprezentaciju, a pridodali smo im i neke mlađe fudbalere koji su se u proteklom periodu istakli u svojim klubovima. Prije svih, tu mislim na Gazibegovića, Dedića, Rondića i Kanurića. Naša grupa je neizvjesna i u njoj još nije riješeno pitanje putnika za Euro. Mi ćemo nastojati da se što kvalitetnije pripremimo za predstojeće utakmice, da odigramo što je bolje moguće i, nadam se, osvojimo šest bodova – izjavio je selektor Starčević.

Reprezentativci će se okupiti 31. avgusta na Ilidži.

Susret s Velsom na rasporedu je 4. septembra u Trening centru NSBiH u Zenici, dok četiri dana kasnije mladi bh. reprezentativci gostuju u Moldaviji.