NSBiH

Objavljene pojedinosti o prodaji ulaznica za utakmice Zmajeva sa Finskom i Ukrajinom

Kvalifikacije za SP 2022. godine, skupina D, BiH – Kazahstan
07.09.2021., Bilino Polje, Zenica, Bosna i Hercegovina - Kvalifikacijska utakmica za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine, skupina D, Bosna i Hercegovina - Kazahstan. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Za prodaju je odštampano 10.000 ulaznica po jednoj utakmici

“A” reprezentacija Bosne i Hercegovine će u novembru odigrati dva meča u okviru kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, i oba će se odigrati na stadionu Bilino polje.

Kako navode iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, prva je na programu utakmica Bosna i Hercegovina-Finska, koja će biti odigrana 13. 11.2021. godine u 15:00 sati, dok će meč Bosna i Hercegovina-Ukrajina biti odigran 16. 11.2021. godine u 20:45 sati. Obje utakmice će se odigrati na stadionu „Bilino Polje“ u Zenici.

Zbog ogromnog interesovanja navijača za kvalifikacione utakmice NS/FS BiH je blagovremeno započeo organizacione pripreme, koje uključuju i definisanje plana prodaje, kao i distribucije ulaznica za navedene susrete. Nakon zahtjeva za odobrenje prisustva publike u punom kapacitetu, a koji je NS/FS BiH uputio Ministarstvu zdravstva ZDK, Krizni štab ovog ministarstva je donio odluku da se dozvoli prisustvo gledalaca na ovim utakmicama uz obavezu poštovanja higijensko-epidemioloških mjera propisanih odlukom.

Za prodaju je odštampano 10.000 ulaznica po jednoj utakmici, od čega će za gostujuće navijače prema pravilima UEFA biti omogućeno 5% od ukupnog broja ulaznica.

Cijene karata su 20 KM (tribina zapad), 15 KM (istok), 10 KM (jug i sjever).

Narudžbe karata mogu se vršiti do petka 29.10.2021. godine do 15.00 sati, i to na mail adresu: dzenita.sijamic@nsbih.ba U pretprodaji će se, uz prethodno dostavljenu narudžbu ulaznica, od 01.11. do 03.11. obaviti prodaja paketa ulaznica za obje utakmice.

Od dana 04.11.2021. godine će se karte za obje utakmice moći kupiti i pojedinačno, i to putem poslovnica ovlaštene partnerske agencije „Centrotours“.

U cilju sprječavanja manipulacija ulaznicama, a uzimajući u obzir ranija iskustva, propisani su sljedeći principi prilikom kupovine ulaznica, i to:

a) Jedna osoba može kupiti najviše dvije (2) ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta) i evidentiranje serijskih brojeva ulaznica,

b) Kupovina ulaznica osobama bez identifikacionog dokumenta (lična karta, pasoš) neće biti dozvoljena,

c) Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznicana istom ili drugom prodajnom mjestu,

d) Ulaznice će biti u prodaji na prodajnim mjestima „Centrotoursa“ i njihovih partnerskih agencija u cijeloj BiH, a prema spisku koji će biti objavljen putem sredstava informisanja,

e) NS/FS BiH će imati mogućnost elektronskog nadzora nad prodajom ulaznica kako bi preduzeo potrebne mjere u eventualno spornim situacijama,

f) Prodaja ulaznica u poslovnicama „Centrotoursa“ i njihovih partnerskih agencija počinje u srijedu, 04. 11. 2021. godine u 09:00 sati,navode iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.