Reprezentacija

Dozvoljene pune tribine

Objavljeni uslovi za dolazak navijača BiH na Bilino Polje

21/10/2021

Odlučujuće utakmica u grupi ”D” kvalifikacija za naredni Mundijal Bosna i Hercegovina odigrat će 13. novembra od 15 sati s Finskom te tri dana kasnije s Ukrajinom od 20.45

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine novembarske utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Katar 2022” igrat će pred punim tribinama zeničkog stadiona ”Bilino polje” i pored pandemije koronavirusa, odnosno lošeg procenta vakcinacije u ovoj zemlji.

Ovu odluku donio je Krizni štab Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, kako je Anadolu Agency (AA) juče pisala, a što je danas potvrđeno i iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

Odlučujuće utakmica u grupi ”D” kvalifikacija za naredni Mundijal Bosna i Hercegovina odigrat će 13. novembra od 15 sati s Finskom te tri dana kasnije s Ukrajinom od 20.45.

”Gledatelji će moći biti na svim sjedećim mjestima, a na stadion će moći ući uz pokaz negativnog PCR ili antigenskog testa ne starijeg od 48 sati, potvrdu o vakcinaciji ili preboljenju COVID-19 ne stariju od šest mjeseci”, saopštili su, između ostalog, u obrazloženju odluke iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona.

NSBiH se obavezao i da osigura sljedeće epidemiološke mjere:

– prilikom ulaska gledatelja na stadion i izlaska s njega, potrebno je osigurati organizovan ulazak uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera kao što su nošenje maske i držanje razmaka, a za to će biti zaduženi redari

– svi prisutni gledatelji na tribinama moraju pravilno nositi maske i ne smiju posjedovati navijačke rekvizite.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.