Od ponedjeljka u prodaji ulaznice za meč BiH i Estonije, cijene od 20 do 40 KM

reprezentacija repka zmajevi

Prodaja ulaznica za utakmicu prvog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” između fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Estonije počet će u ponedjeljak, 29. augusta, od devet sati. Cijene ulaznica bit će identične prethodnim susretima BiH na zeničkom stadionu ”Bilino polje”, a iznosit će 40 maraka za zapadnu tribinu, ”istok“ 30, ”sjever“ i jug po 20.

”Kvalifikaciona utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvu u Rusiji 2018. godine, Bosna i Hercegovina – Estonija, koja će biti odigrana na stadionu ‘Bilino Polje’ u Zenici, 6. septembra 2016. u 20.45 sati već je pobudila zapaženo interesovanje navijača. Uzimajući u obzir kapacitet zeničkog stadiona i neophodne sigurnosne mjere, štampano je 10.600 ulaznica, od čega 5.650 za tribinu ‘zapad’, zatim 1.250 ‘istok’, 1.750 ‘sjever’ i ‘jug’ 1.950”, saopšteno je iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

Prodaja 6.360 ulaznica vršit će se putem poslovnica ovlaštene partnerske agencije N/FS BiH, ”Centrotransa“.

”Jedna osoba moći će kupiti najviše tri ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta. Kupovina ulaznica maloljetnim osobama i osobama bez identifikacionog dokumenta neće biti dozvoljena. Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice na istom ili drugom prodajnom mjestu, takođe, neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica”, između ostalog, istakli su iz N/FS BiH.

U neposrednoj prodaji bit će 4.240 rezervisanih ulaznica.