pričao s bajevićem

Ognjen Vranješ očekuje izvinjenje Nogometnog saveza BiH

begic vranjes (1)

I gospodinu Bajeviću sam rekao da je mene eliminisao Fudbalski savez BiH, na neki čudan, pomalo i ružan način

Ognjen Vranješ je u Novu 2020. godinu ušao u dresu grčkog AEK-a u kojem ga obožavaju, a Grci imaju posebne emocije prema “bratu” iz Banjaluke.

Pred martovske utakmice baraža UEFA Lige nacija jedno od glavnih pitanja koje se postavlja je to: da li će novi selektor “Zmajeva” Duško Bajević vratiti u reprezentaciju Ognjena Vranješa?

Vranješ se oglasio prvi put nakon što je izabran novi selektor, te je u razgovoru za Sportski žurnal u više navrata istakao kako Savez treba da mu se izvini.

-Imam veliki broj prijatelja u sva tri naroda i dobijam od njih svakodnevno poruke podrške jer sam prolazio kroz jedan težak period u karijeri i životu. Preživjelo se. Ako me pitate za reprezentaciju BiH i povratak u nju, moj odgovor je – ne znam! Situacija nije baš jednostavna, slažete li se sa mnom?

Slažemo, ali isto tako znamo da ste razgovarali sa selektorom Dušanom Bajevićem u Grčkoj?

-Jesam, i to nije tajna. Gospodin Bajević je korektan čovjek i trener, često se vidimo u Atini. Razgovaramo o svemu. Pričali smo otvoreno. Ja ne bih da iznosim detalje u javnost, ako selektor Bajević ima tu potrebu onda pitajte njega. Kao što sam rekao sve je, mnogo, mnogo komplikovano – kaže Ognjen Vranješ.

Dobro, a pod kojim uslovima bi se Ognjen Vranješ vratio među “Zmajeve”?

-Što se tiče selektora Bajevića s njim bih se lako dogovorio oko svega, već sam rekao da je izuzetno korektan i profesionalan, pokazao je to u razgovorima koje smo vodili. Čini mi se da je i on svjestan situacije u koju se došlo ne mojom, ali ni njegovom krivicom.

Koja je to situacija?

-I gospodinu Bajeviću sam rekao da je mene eliminisao Fudbalski savez BiH, na neki čudan, pomalo i ružan način. Izdali su i saopštenje za javnost o mom imenu i prezimenu, nastupu za reprezentaciju, moj status… Jedini sam reprezentativac o kojem su se tako izjasnili, na zvaničnoj internet stranici Saveza.

Znači, Vi ste ljuti na čelnike Saveza?

-Ne zanima me to ko je glavni u FS BiH i ko ga vodi, to je uradio Savez, izdao saopštenje. Dakle, institucija me je precrtala!

I šta sad?

-Pa iskreno, nemam pojma. Imate li Vi možda neki prijedlog?

Fudbalski savez BiH treba da Vam se javno izvini?

-Slažem se. To svakako trebaju da urade oni koji su napisali saopštenje protiv mene, ali…

Hoćete da kažete da ni tada nije sigurno da ćete zaigrati?

-To ste Vi rekli. Oni trebaju da urade prvi korak. Ljudi iz Saveza. Što se mene tiče uvijek sam tu za razgovore, akcije, dogovore, na usluzi… Ako trebam, i kome trebam, zna gdje može da me nađe!

U Atini?

-Nije važno mjesto, već ono što se dogovori. Najviše mrzim neistine, a u prošlosti ih je bilo jako puno. Pogotovo oko mog imena. To sam direktno rekao i bivšem selektoru Robertu Prosinečkom.

Znači, Ognjen Vranješ bi ponovo zaigrao za reprezentaciju BiH?

-Ovog trenutka ne! Ali ko zna šta može da se dogodi do marta. Odluke donosim isključivo ja i od trenutka do trenutka, kako složim stvari u svojoj percepciji – rekao je na kraju Ognjen Vranješ za Sportski žurnal.

Podsjećamo, Elvedin Begić, predsjednik NSBiH susreo se s Vranješom u Atini, uoči susreta s Grcima u prošlim kvalifikacijama. Susret je bio veoma srdačan. Ukoliko Begić procijeni da bi mu povratak Vranješa u reprezentaciju koristio na predstojećim izborima, prije svega zbog glasova iz FSRS, to će se desiti. Podsjećamo, Vranješ je izgubio status reprezentativca zbog tetovaže četničkog vojvode Momčila Đujića.