Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener slobode

“Opet bi sve gorilo kao nekada”: Zlatan Nalić prognozirao utakmicu BiH i Ukrajine

Foto: NSBiH/Arhiv

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Zenici igrati susret polufinala play offa za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Ukrajine.

Za portal Sportske.ba uoči utakmice govorio je trener tuzlanske Slobode Zlatan Nalić.

Nalić smatra kako nije velika razlika u kvalitetu dvije ekipe.

Razlika u kvalitetu

“Razlika u kvalitetu nije drastična što daje šansu za prolaz i jednim u drugim. U ovakvim utakmicama domaći teren mogao bi donijeti prevagu ili neki faktor slučajnosti”, rekao je Nalić, te se osvrnuo na naše iskusnije igrače, koji će imati posebna motiv u ovoj utakmici.

“Bez obzira što je Ukrajina možda malo jača reprezentacija od naše individualno gledajući, ipak mislim da imperativ izlaska na veliko takmičenje daje prednost našoj reprezentaciji jer vjerujem da samo to fali našim starijim igračima za potpuno samoostvarenje i vjerujem da ćemo ih vidjeti motivisane kao nikada prije. Jer sami sebi mogu ispuniti jednu od najvećih želja”, smatra Nalić.

Nalić se osvrnuo i na atmosferu oko reprezentacije, s obzirom da očekivanja od utakmice nisu pretjerano velika…

“Što se tiče očekivanja javnosti mislim da su ista kao i prije s tim što postoji jedna određena doza nezadovoljstva prema reprezentaciji koja trenutno vlada u javnosti i ona utiče na optimizam i raspoloženje navijača. I vjerujte, jedan gol mijenja sve i opet bi sve gorilo kao nekada”, dodao je Nalić u razgovoru za Sportske.ba.