Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

„Opsadno stanje“ u Zenici uoči dolaska Izraelaca (FOTO)

zenica utakmica (5)

Velike mjere sigurnosti poduzete su danas u Zenici, gdje će od večeras boraviti fudbalske reprezentacija Izraela, koja će u petak od 20:45 sati na stadionu „Bilino polje“ u ovom gradu protiv Bosne i Hercegovine igrati jednu od važnijih utakmica grupe „B“ kvalifikacija za EURO 2016.

[quote_box_left]Fudbaleri Izraela jedini trening pred meč sa BiH imat će sutra na stadionu na kojem će se u petak igrati susret od 18 sati. Prethodno, od 17:30 sati održat će oficijelnu i obaveznu UEFA konferenciju za medije[/quote_box_left]

Policija uoči dolaska Izraelaca uklanja sve automobile oko dvorane „Arene“, ali i u blizini hotela „Zenica“ u kojem će odsjesti gosti sa Bliskog istoka. Pojačane su i kontrole vozila i osoba, pa se po dolasku reprezentacije Izraela u Zenici očekuje „opsadno stanje“, javlja reporter Anadolu Agency (AA).

U osiguravanje utakmice visokog rizika uključene su sve policijske i sigurnosne agencije u Bosni i Hercegovine, a Izraelce će čuvati i naoružani specijalci koji su stigli iz njihove zemlje.

Fudbalski savez Izraela izdao je proglas na osnovu kojeg su upozorili svoje igrače i članove delegacije da po dolasku u BiH ne izlaze iz hotela „Zenica“ pogotovo u obilježjima države Izrael.

Fudbaleri Izraela jedini trening pred meč sa BiH imat će sutra na stadionu na kojem će se u petak igrati susret od 18 sati. Prethodno, od 17:30 sati održat će oficijelnu i obaveznu UEFA konferenciju za medije.