Osmanović obećao podršku Nogometnom savezu BiH

Begic Osmanovic

Nogometni savez Bosne i Hercegovine imat će podršku Ministarstva civilnih poslova u projektima koje realizuje – rekao je tokom današnjeg susreta s rukovodstvom tog saveza ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović.

Ministar Osmanović založio se za intenzivniju saradnju ministarstava na svim nivoima, kao i lokalnih zajednica, s Nogometnim savezom BiH u izgradnji i rekonstrukciji infrastrukturnih projekata.

[pull_quote_right]Ministar Osmanović i predstavnici Nogometnog saveza BiH izrazili su očekivanje da će predstojeća utakmica reprezentacije BiH s Izraelom u kvalifikacijama za EP proteći u najboljem svjetlu[/pull_quote_right]

Predsjednik NSBiH Elvedin Begić informisao je ministra da je Savez u proteklom periodu realizovao nekoliko značajnih projekata, među kojima je izgradnja devet terena u manje razvijenim sredinama, pomoć klubovima Premijer lige za popravku infrastrukture, izgradnja trening centra u Zenici, kao i pomoć klubovima koji su pretrpjeli štetu u prošlogodišnjim poplavama.

Izraženo je zadovoljstvo što je Savez u protekle četiri godine uspio da se kadrovki i finansijski konsoliduje, te što igrači svih selekcija Bosne i Hercegovine na najbolji način doprinose poboljšanju imidža zemlje.

Ministar Osmanović i predstavnici Nogometnog saveza BiH izrazili su očekivanje da će predstojeća utakmica reprezentacije BiH s Izraelom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo proteći u najboljem svjetlu, kako u rezultatskom, tako i u bezbjednosnom smislu, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.