Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvorena izložba portreta bivših i sadašnjih Zmajeva

izlozba

Izložba portreta aktuelnih i nekih od bivših reprezentativaca Bosne i Hercegovine koje je uradio akademski slikar Samir Hažbić otvorena je danas u prostorijama udruženja „Slikar“ u Sarajevu.

Prije otvaranja održana je kratka press konferencija na kojoj su govorili generalni sekretar NS/FS BiH Jasmin Baković i akademski slikar Adin Hebib.

„Izložba je humanitarnog karaktera a cilj je da se prodajom portreta obezbijedi dio sredstva koja će biti usmjerena prema izgradnji roditeljske kuće u Sarajevu za smještaj roditelja čija djeca su oboljele od karcinoma. Zahvaljujemo se našem prijatelju slikaru Adinu Hebibu i samom autor ovih portreta, mi smo zajednički ušli u ovaj projekat i to je lijep primjer kako se može pokazati društvena odgovornost na djelu“, rekao je između ostalog generalni sekretar NS/FS BiH, Jasmin Baković.

Slikar Adin Hebib zahvalio se Nogometnom savezu i čestitao im čestitam na dosadašnjim uspjesima, kako rezultatskim tako i finansijskim.

– Moj kolega Samir Hažbić je izvanredan portretista i tokom prošlogodišnjih poplava došli smo na ideju da se urade ovi portreti i da to budu nogometaši jer su oni najviše pronijeli ime Bosne i Hercegovine i najbolji su naši ambasadori u svijetu. Nije lako nacrtati 52 portreta, možda neko nedostaje ali što je važnije niko nije suvišan i svi su oni kamenčići koji čine jednu kuću kao što je NS/FS BiH.

Odlučili smo se za ovaj projekat jer je riječ o djeci, a ona su nam najvažnija. Već su nam se javili pojedinci zaineresirani za kupovinu portreta a vjerujemo da će i nogometaši biti zaineresovani da kupe svoje portrete. Početna cijena je oko 1000 KM ili 500 eura“, rekao je Hebib.

Portreti bh reprezentativaca se mogu vidjeti u klub galeriji „Slikar“, Čekaluša br. 10, u Sarajevu, od 27. 05.- 17.06. 2015. u terminu od 12 do 19 sati.