Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcije na žrijeb

Pašić: Moramo biti realni, Ukrajina je favorit ali nije ih nemoguće pobijediti

Zenica: BiH i Portugal igraju 8. kolo kvalifikacija za EURO 2024
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Bosni i Hercegovina će biti domaćin u obje utakmice, polufinale se igra 21. marta sljedeće godine, a finale pet dana kasnije

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo igrat će protiv selekcije Ukrajine.

Legenda bh. nogometa i nekadašnji fudbaler Sarajeva Predrag Pašić smatra da su Ukrajinci favorit u odnosu na selekciju BiH, koja je u velikoj rezultatskoj krizi, te da je teško očekivati da će selektor Savo Milošević imati vremena da do marta okrene situaciju.

– Žrijeb nam je opet po mom mišljenju dao najtežeg protivnika. Bit će nam veoma teško s obzirom na sve ono što se dešava unutar i oko reprezentacije. Opet, vjera u pozitivan rezultat mora postojati, jer to je jedini način da se u martu nešto učini i da naši igrači dobiju potrebno samopouzdanje. Moraju shvatiti da svakog protivnika možemo dobiti, iako u ovom trenutku šanse nam zaista nisu velike – kazao je Pašić Feni.

Napominje da Savez mora poduzeti sve što je u njegovoj moći da se ekipa što bolje pripremi za Ukrajince. Vjeruje da je selektor Milošević u posljednjim mečevima kvalifikacija mogao stvoriti sliku o svim igračima kojima je dao šansu i sada je svjestan na koga može računati u martu, a na koga ne.

– Selektor je mogao vidjeti da određeni broj igrača nije za reprezentaciju i ovaj nivo takmičenja, ali isto tako je mogao vidjeti da neki igrači mogu igrati i da su oni budućnost bh. nogometa. Sigurno je da će uticaj selektora biti važan. Moramo biti realni, nije sve tako crno, ali Ukrajina je favorit i bit će nam veoma teško u meču protiv njih, ali ne i nemoguće – zaključio je Pašić.

Ako izabranici Save Miloševića pobijede Ukrajinu, posljednja prepreka za plasman na Evropsko prvenstvo bit će im bolji iz drugog polufinala u kojem se sastaju Izrael i Island.

Bosni i Hercegovina će biti domaćin u obje utakmice, polufinale se igra 21. marta sljedeće godine, a finale pet dana kasnije.