Perić: Sudac je okrenuo utakmicu u drugom smjeru

dragan-peric1

Dragan Perić, pomoćni trener u stručnom štabu fudbalske reprezentacije BiH po povratku u Sarajevo naglasio je kako se za ispunjenje cilja, a to je bio plasman na EURO 2016, moralo dati mnogo više.

Uz Perića i ostale članove stručnog štaba te delegacije Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH niko drugi se avionom iz Dublina nije vratio u BiH. Od igrača uspjeli smo primjetiti jedino Tina Svena Sušića, dok su ostali bh. reprezentativci iz irske prijestolnice otputovali svako na svoju destinaciju, kako bi se vratili klupskim obavezama. Ni selektor Mehmed Baždarević nije bio u avionu iz Dublina za Sarajevo.

“Nismo uspjeli da ostvarimo naš san, ali šta je tu je. Trebamo dići glavu i shvatiti da je to tako. Probali smo osvježiti ekipu da budemo kvalitetniji, ali nismo uspjeli. Ovo je najbolje što smo mogli u ovom trenutku. Iskreno i sudac je okrenuo utakmicu u drugom smjeru. Tvrdim da penal nije postojao, a to je uticalo na naše igrače. Mlin se okrenuo na stranu protivnika i onda smo nasjeli na njihovu igru zbog čega nismo uspjeli uspostaviti naš stil. Nažalost nismo uspjeli, tužan sam zbog toga”, rekao je Perić i dodao:

“Željeli smo da spustimo loptu na zemlju i da igramo do gola, kao što smo radili i u svim porethodnim utakmicama. Nažalost naši vezni igrači na taj izazov nisu adekvatno odgovorili kako smo zamišljali. Uz to su i neke sudijske odluke u prvih 15 – 20 minuta okrenule stvari u korist Irske. To je okrenulo tok utakmice, jer nakon toga smo izgubili koncentraciju i u nekim situacijama srljali. Oni su igrali svoju igru sa dominacijom u duelu. Nismo imali snage da se nosimo s tim, a i sreća nam je okrenula leđa u nekim situacijama tako da nismo uspjeli postići gol.”

Fudbalska reprezentacija BiH nije se uspjela plasirati na Evropsko prvenstvo koje će se od 10. juna do 10. jula 2016. godine održati u Francuskoj. U baražu za EURO 2016 bolja od bh. fudbalera bila je selekcija Republike Irske. Nakon 1:1 u Zenici 13. novembra, sinoć je u Dublinu bilo 2:0 za domaću reprezentaciju.