Perić: Znamo šta je ključ uspjeha protiv Belgije

dragan peric

Puno trke i agresivnost, ključ su uspjeha u utakmici s Belgijom, istakao je Dragan Perić, trener u stručnom štabu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine prije večerašnjeg treninga na stadionu ”Grbavica”.

“Osjeća se pritisak. Igrat ćemo utakmicu koja nam puno donosi. Međutim, naši igrači igrali su puno važnih utakmica”, kazao je Perić, te, kako javlja Anadolu Agency (AA), dodao:

”Pratimo dešavanja u njihovom taboru i dobro je po nas što neće moći računati na neke od igrača. Ipak, na svakoj od pozicija imaju više kombinacija igrača tako da to i ne znači puno. Nedostajat će nam Pjanić i teško da možemo nadoknaditi nedostatak igrača svjetskog kalibra, ali ćemo to pokušati nadomjestiti trkom i borbom na terenu. Nadam se da ćemo im znati odgovoriti. Raduje nas forma Kolašinca, Džeke i vjerujemo da ćemo u subotu ostvariti cilj i pobijediti.”

Nastup na ”Grbavici” reprezentativcima BiH, kaže Perić, čini veliko zadovoljstvo.

“Puno je emocija. Kada smo izlazili na teren sada prije treninga, vidio sam suze u očima selektora Baždarevića”, istakao je Perić.

Na pitanje koje su loše strane Belgijanaca, Perić je odgovorio:

“Loše strane trebamo tražiti u nama. Moramo se bazirati na trku i agresivnost u igri i, kako sam već rekao, ako se tako postavimo, mislim da ćemo uspjeti pobijediti i ostati u trci za baraž Svjetskog prvenstva.”

Utakmica devetog kola grupe “H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo “Rusija 2018” između BiH i Belgije igra se u subotu, 7. oktobra, na stadionu “Grbavica” u Sarajevu s početkom u 18 sati.