Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor Zmajeva

Petev: Čeka nas čvrsta i agresivna ekipa, tako da je naš pristup jako bitan

ivaylo petev AA4 (1)

Kazahstan je prema njegovim riječima neugodan rival i svjestan je da je pred njegovim izabranicima težak zadatak

Ivaylo Petev, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči kvalifikacionog duela za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine protiv Kazahstana je optimista i uvjeren da će njegovi izabranici osvojiti tri boda, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Prva stvar, moramo ući u utakmicu sa više od sto posto da budemo spremni. Čeka nas čvrsta i agresivna ekipa, tako da je naš pristup jako bitan da odigramo dobru utakmicu i idemo na tri boda. Moramo biti strpljivi, pametni i da iskoristimo svaku situaciju koja bude u našu korist. Siguran sam da su momci spremni za to i da ćemo sutra pobijediti“, rekao je Petev.

Kada je riječ o sastavu koji će u utorak uvečer suprotstaviti Kazahstanu selektor je izrazio nadu da će svi biti spremni i u konkurenciji za tim.

“Svaka utakmica donosi tri boda, tako da se sutra moramo skoncentrisati svim snagama da osvojimo tri boda. Utakmica je jako bitna i siguran sam da ćemo odraditi dobar posao i pokušati naravno da pobijedimo“, kazao je Petev.

Kazahstan je prema njegovim riječima neugodan rival i svjestan je da je pred njegovim izabranicima težak zadatak.

“Odavno poznajem Kazahstan, imam kolega koje su radile tamo. Jedna nezgodna ekipa, ali nema laganih protivnika danas. Bitan je naš pristup i naš odnos, bez obzira da je Francuska, Kazahstan, Finska ili neko drugi. Sve ovisi o nama, sve je u našim rukama. Pokušaćemo da pobijedimo i uzmemo tri boda“, zaključio je selektor bh. tima.

Golman bh. reprezentacije Ibrahim Šehić također je naglasio da ne treba olako shvatiti Kazahstan te da do tri boda mogu samo ozbiljnim pristupom.

“Svi znamo da danas nema lakih protivnika i lakih utakmica. Nije to kao prije deset godina, odeš u Kazahstan i dobiješ s 5:0. Svjesni smo da imaju kvalitetnih igrača i da taktički stoje dobro na terenu, imaju dobrog trenera. Biće teška utakmica i drugačija nego u Francuskoj, jer mi ćemo morati voditi igru. Probaćemo s našim nekim idejama što prije postići gol i da uzmemo tri boda prevažna za nastavak kvalifikacija“, naglasio je Šehić.

Iz Fudbalskog saveza BiH objavili su da će svima koji su kupili ulaznice za duel s Kazahstanom biti osigurano besplatno antigensko testiranje te da će informacije o punktovima biti naknadno objavljene.

Utakmica BiH – Kazahstan igraće se u utorak s početkom u 20.45 sati na zeničkom stadionu Bilino polje.

Poredak grupe “D“: Francuska devet bodova, Finska pet (dvije utakmice manje), Ukrajina pet, BiH dva (-2), Kazahstan dva (-1).