Reprezentacija

prijateljske utakmice

Petev: Dat ću priliku svim pozvanim igračima

27/05/2021

Prvi trening reprezentacija BiH će obaviti u 18 sati u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru

Većina fudbalera je stigla ili će doći tokom dana na pripreme fudbalske “A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine na Ilidži. Na pripreme će kasniti samo Nikola Vasilj i Dennis Hadžikadunić, saopšteno je danas iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Medicinski tim bh. reprezentacije obavio je preliminarne preglede igrača koji su stigli. Stipe Lončar ima problem sa aduktorom i neće biti na raspolaganju selektoru Ivaylu Petevu za predstojeće prijateljske utakmice protiv Crne Gore i Danske. Dario Šarić već neko vrijeme ima povredu mišića prednje natkoljene lože i nakon dodatne dijagnostike i konsultacija donijeće se odluka o njegovom statusu.

“Siguran sam da ćemo se dobro pripremiti za utakmice sa Crnom Gorom i Danskom, mada imamo puno ozlijeđenih igrača. Trenutno je u ekipi 14 igrača do 23 godine, i to je dobra prilika za njih da pokažu svoj kvalitet i nametnu se. Svima ćemo dati šansu i nadam se da će je iskoristiti“, kazao je selektor “zmajeva“ Petev.

Prvi trening reprezentacija BiH će obaviti u 18 sati u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru.

Prijateljska utakmica Bosna i Hercegovina – Crna Gora igraće se 2. juna na stadionu Grbavica u Sarajevu od 18 sati. Četiri dana kasnije u istom terminu na stadionu Brondby u Kopenhagenu bh. fudbaleri će imati test meč s Danskom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.