Reprezentacija

bugarin tužan, ali i ponosan

Petev: Doživio sam da na Bilinom polju sve gori, nisam pitao zašto mi neće produžiti ugovor

06/01/2023

Ja sam se zahvalio na saradnji i opet kažem: ponosan sam na sve što sam uradio!

“Ne znam ko i zašto me smijenio! Borio sam se kao lav da promijenim sliku onoga što je bilo na početku. Sa igračima smo napravili fantastičnu atmosferu i zbog toga je došlo do rezultata! Doživio sam da na Bilinom polju sve gori; ponosan sam na ono što smo uradili! Iznenadilo me ono što je Savez uradio, ali to nije do mene i nije prvi put da mi se to dešava”, izjavio je večeras sada već bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev gostujući na Face TV-u kod Senada Hadžifejzovića.

“Javljali su mi se igrači. Većini igrača nije bilo dobro kad su saznali da sam smijenjen! To je meni nagrada! To su veliki igrači! U meni su vidjeli da sam iskren i pošten! Zahvalili su mi se na svemu i izrazili žaljenje što nećemo nastaviti dalju saradnju. Uvijek sam se davao… takav sam; bez toga ne može! Tri puta više sam se davao, bio emotivniji, bacao se na glavu, nego kada sam bio selektor Bugarske! Odavde idem kao pobjednik!”, kazao je Petev.

“Razgovarao sam sa Vicom Zeljkovićem. On mi je rekao da mi se ugovor neće produžiti i da će se tražiti nova faca sa novom energijom. Nisam pitao zašto… odluka je odluka”, kazao je Petev i dodao:

“Ja sam se zahvalio na saradnji i opet kažem: ponosan sam na sve što sam uradio! Znamo svi šta je bilo na početku… Ne znam ko je tada bio gori – korona virus ili ja!”

“Nije lako voditi grupu, na kraju smo došli do toga da svi dišu kao jedno! Ponosan sam što sam uspio to uraditi, zahvaljujući igračima, divnim momcima! Nadam se da će sadašnji selektor to iskoristiti na najbolji način!”, kazao je.

Na konstataciju voditelja da ga je smijenila politika, Petev je odgovorio:

“Mene to ne zanima. Ja sam profesionalac. Žalosno je ako je to tako.”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.