Reprezentacija

selektor zmajeva

Petev nakon utakmice i boda protiv Finaca: Fudbal je čudo.

04/06/2022
Foto: NFSBIH

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Ivaylo Petev smatra da je BiH odigrala bolje od Finaca početak meča i drugo poluvrijeme

Golom Smaila Prevljaka u sudijskom dodatku meča, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, u okviru 1. kola B Lige nacija – grupa 3, remizirala je na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju protiv selekcije Finske rezultatom 1:1 (1:0).

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Ivaylo Petev smatra da je BiH odigrala bolje od Finaca početak meča i drugo poluvrijeme.

– Mislim da smo mi krenuli dobro u utakmicu prvih 15 minuta. Nekoliko naših grešaka i dajemo prednost Fincima. Ne znam da li je bio penal ili nije. Mislim da smo bili bolji drugi poluvrijeme. Čestitam momcima, dali su sve od sebe. Imali smo i sreću i dvije tri šanse da ranije zabijemo gol, rekao je za BHT 1 Petev poslije meča.

Petev je izveo Miralema Pjanića poslije 56 minuta, a na pitanje da li je veznjak BiH mogao odigrati bolju utakmicu i biti prevaga, Petev je odgovorio:

– Ne možemo sada da kritikujemo jednog ili dva igrača. Miralem nije igrao dugo zbog povrede. Malo smo rizikovali sa njim, ali on je naš bitan igrač, te nadam se da će igrati sve bolje i bolje, dodao je.

Naredni meč Lige nacija BiH igrati Rumunije 7. juna u Zenici od 20:45.

– Zato smo proširili spisak. Zbog puno utakmica. Moguće je da mnogo novih igrača starta u narednoj utakmici. Šteta bi bilo da smo izgubili danas. Fudbal je čudo. Analiziraćemo sada gdje smo pogriješili. Da u narednom meču smanjimo te greške na minimum, zaključio je Petev.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.