Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor Zmajeva

Petev: Ne mogu zamisliti da ostanemo bez naših ključnih igrača

trening repka1 (1)

Fudbal je najpopularniji sport upravo zato što je dostupan svima i što malim klubovima pruža mogućnost da pobijede velike, kaže Petev

Najava o formiranju Superlige u kojoj bi učestvovali najbogatiji klubovi izazvala je brojne reakcije ne samo sportske javnosti već i evropskih političara. Svi su jedinstveni da bi ovo takmičenje ugrozilo izvorne fudbalske vrijednosti te uskratilo mogućnost razvoja i napredovanja malih nacionalnih liga.

„Fudbal je za sve, bogate i siromašne“, kaže selektor bh. reprezentacije Ivaylo Petev, i nastavlja „a ne za industriju novca u kojoj će svi biti uskraćeni. Fudbal je najpopularniji sport upravo zato što je dostupan svima i što malim klubovima pruža mogućnost da pobijede velike. U takvom fudbalu svi uživamo a ako je motiv samo zarada onda tu nema ljepote ni izazova kako za igrače tako i za navijače“.

UEFA je najavila sankcije za klubove Superlige ali i igrače ovih klubova kojima bi mogao biti onemogućen nastup za njihove reprezentacije.

„Sve je to još uvijek neizvjesno. Jednostavno, ne mogu zamisliti da ostanemo bez naših ključnih igrača a siguran sam da bi to ozbiljno uticalo i ugrozilo sam kvalitet takmičenja. Mislim da ipak, do toga neće doći“, zaključuje Petev, objavljeno je na stranici Nogometnog saveza BiH.