Selektor Zmajeva

Petev pred meč sa Crnom Gorom: Nadam se pobjedi, sve ovisi o pristupu i zalaganju igrača

petev sehic

Svaka pobjeda donosi to dodatno samopouzdanje koje je nama baš potrebno za naredne utakmice u kvalifikacijama, kazao je kapiten reprezentacije BiH Šehić

Selektor fudbalske “A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivoylo Petev izrazio je nadu da će sutrašnji prijateljski meč s Crnom Gorom biti dobra utakmica u kojoj će pobijediti BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

“S obzirom da na spisku imamo dosta novih i mladih igrača, naravno da ćemo isprobati mnogo njih. Važno je da održimo neki sistem igre i da to bude od onog što je bilo prije“, kazao je Petev.

Ističući da su sve utakmice važne, bez obzira na period u kojem se igraju, selektor Petev je kazao da svaki pojedinac mora dati sve od sebe da se dokaže na ličnom nivou i da odgovornom igrom pokušaju doći do uspjeha.

Petev je kazao da je sutrašnji protivnik, selekcija Crne Gore, simpatična ekipa, ali da u sutrašnjem meču sve ovisi o pristupu i zalaganju njegovih izabranika.

Kapiten bh. selekcije Ibrahim Šehić je kazao da su utakmice sa Crnom Gorom i Danskom šansa da se pobjedama dočekaju važne utakmice koje reprezentaciju BiH očekuju u septembru u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

“Svaka pobjeda donosi to dodatno samopouzdanje koje je nama baš potrebno za naredne utakmice u kvalifikacijama“, kazao je Šehić.

Šehić je kazao da svi reprezentativci BiH na okupljanja uvijek dolaze sa željom i sa ciljem da pobijede i dobrim rezultatom obraduju navijače te je dodao da je posebna draž igrati protiv susjednih zemalja Crne Gore, Srbije ili Hrvatske u kojima ima mnogo prijatelja.

“Iako je termin težak na kraju sezone, najvažnije je da svi ostanu zdravi, bez povreda i da se ljudi koji budu gledali uživaju u utakmicama“, poručio je Šehić.

Fudbalska reprezentacija BiH okupila se u četvrtak na Ilidži i za predstojeće prijateljske mečeve trenirala u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru. Izabranici selektora Peteva večeras će posljednji trening pred sutrašnji meč obaviti na Grbavici.

Prijateljska utakmica Bosna i Hercegovina – Crna Gora igraće se 2. juna na stadionu Grbavica u Sarajevu od 18 sati. Četiri dana kasnije u istom terminu na stadionu Brondby u Kopenhagenu bh. fudbaleri će imati test meč s Danskom.