Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

selektor zmajeva

Petev: Višća se oprostio od reprezentacije, Džeki i Pjaniću sam odlučio dati odmor

petev press

Na danas objavljeni spisak 25 reprezentativaca Bosne i Hercegovine za predstojeće prijateljske utakmice s Crnom Gorom i Danskom, selektor Ivaylo Petev nije uvrstio standardne članove državnog tima Edina Džeku, Miralema Pjanića i Amera Gojaka, kao i Marka Mihojevića

Ivaylo Petev, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, rekao je danas da ga je prije 10 dana zvao Edin Višća, igrač Istanbul Basaksehira, i rekao mu da se oprašta od dresa nacionalnog tima.

Na danas objavljeni spisak 25 reprezentativaca Bosne i Hercegovine za predstojeće prijateljske utakmice s Crnom Gorom i Danskom, nije uvrstio standardne članove državnog tima Edina Džeku, Miralema Pjanića i Amera Gojaka, kao i Marka Mihojevića.

“Džeki i Pjaniću odlučio sam dati odmor. Gojak je povrijedio leđa, a Mihojević je operisan. Višća me nazvao prije 10 dana te obavijestio da se želi oprostiti od reprezentacije, da neće moći biti 100 posto spreman za ekipu. Žao mi je. Računao sam na njega kao na jednog od glavnih igrača u kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Jedino što mogu je prihvatiti njegovu odluku. Ako se predomisli i odluči pomoći kolegama i zemlji, možemo razgovarati”, rekao je Petev, javlja Anadolu Agency (AA).

Naglasio je i da je pružio šansu petorici novih igrača.

“Utakmice s Crnom Gorom i Danskom šansa su da nekim novima igračima pružim priliku. Želim da budemo zdravi, obavimo pripreme i izgledamo dobro u obje utakmice”, kazao je Petev dodavši da će i u narednom periodu pružati priliku novim igračima ukoliko je zasluže.

Smatra da se utakmice igraju u “najtežem terminu”.

“Ne dijelim utakmice na prijateljske i kvalifikacione. Svi moraju znati da nema veze da li je prijateljska. Svaki koji dobije priliku mora dati sve od sebe, jer je to reprezentacija. Nedavno sam rekao da pratim puno igrača. Odlučio sam se sada za ove, ali čim vidimo kvalitetu bit će i novih”, pričao je Petev, a na pitanje da li će u narednom periodu u reprezentaciju BiH vratiti Asmira Begovića, koji ove sezone veoma dobro brani u engleskoj drugoj ligi, odgovorio je:

“Sada je odluka ovakva, a ubuduće je sve moguće. Najbitnije je da vidim da napreduju”.

Reprezentativci BiH za utakmice s Crnom Gorom i Danskom okupit će se 27. maja na Ilidži.

Test meč protiv Crne Gore odigrat će 2. juna od 18 sati na stadionu “Grbavica” u Sarajevu, dok će četiri dana poslije u istom terminu imati “sparing” s Danskom na stadionu “Brondby” u Kopenhagenu.