Pjanić: Jedno je Juventus, a drugo reprezentacija, bitno je da dobro igramo (VIDEO)

pjanic

Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Miralem Pjanić zadovoljan je nastupom ekipe u jučerašnjoj utakmici protiv Turske. Ističe da je važno što je nastavljen niz bez poraza, koji traje već sedam utakmica, javlja Fena.

– Od kada je selektor tu igramo solidno, nismo izgubili nijednu utakmicu i bilo je bitno da taj niz nastavimo. Bilo je promjena, novih igrača i mislim da su dobro odigrali. Moglo se i može bolje, ali igrali smo protiv Turske koja je solidna reprezentacija. No, bitno je da u tim važećim utakmicama uzmemo tri boda, uzmemo devet od devet bodova i uđemo u A grupu Lige nacija. Nadam se da ćemo moći završiti taj posao u ponedjeljak – kazao je Pjanić na pres-konferenciji.

Kada je u pitanju njegov nastup u dresu reprezentacije, u odnosu na igre koje pruža u svom klubu Juventusu, Pjanić ističe da uvijek u dresu s državnim grbom daje maksimum. Dodaje da mu odgovara sistem igre koji gaji selektor Prosinečki.

– Pokušavam dati najbolje što mogu ali svako ima svoje mišljenje. U zadnje dvije utakmice možda imamo više kontrolu u nekim segmentima igre. Ja što pokušavam je da što bolje izađe lopta prema naprijed i da kasnije pravimo razliku. U zadnje dvije utakmice sigurno se bolje osjećam nego ranije – dodao je i pozvao navijače da ih podrže u meču protiv Sjeverne Irske u ponedjeljak na stadionu Grbavica.

Pjanićevu izjavu pogledajte u nastavku.