Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uoči susreta baraža

Počinju pripreme nogometne reprezentacije BiH za meč s Ukrajinom

reprezentacija bih
Foto: nfsbih.ba
Arhiva

Reprezentacija BiH do srijede će trenirati na Grbavici, a meč sa selekcijom Ukrajine na rasporedu je u četvrtak na Bilinom polju u Zenici

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas na Ilidži gdje će se pripremati za predstojeće susrete baraža Lige nacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Selektor Savo Milošević za odlučujuće susrete pozvao je 27 igrača, ali je zbog povrede ostao bez igrača Basela Adriana Leona Barišića, umjesto kojeg je pozvao Adnana Kovačevića, nogometaša poljskog Rakowa.

Na Miloševićevom spisku su:

  • golmani: Ibrahim Šehić (Al Khaleej), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca)
  • odbrana: Amar Dedić (RB Salzburg), Jusuf Gazibegović (Sturm), Eldar Čivić (Ferencvaros), Sead Kolašinac (Atalanta), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Adnan Kovačević (Rakow), Dennis Hadžikadunić (HSV), Renato Gojković (Orenburg), Nihad Mujakić (Ankaragucu)
  • vezni red: Rade Krunić (Fenerbahce), Gojko Cimirot (Al Fayha), Ivan Bašić (Orenburg), Benjamin Tahirović (Ajax), Miralem Pjanić (Al Sharjah), Denis Huseinbašić (Koln), Haris Hajradinović (Kasimpasa), Amar Rahmanović (Samara)
  • napad: Edin Džeko (Fenerbahce), Ermedin Demirović (Augsburg), Haris Tabaković (Hertha), Nemanja Bilbija (Zrinjski), Said Hamulić (Lokomotiv Moskva), Smail Prevljak (Hertha), Dal Varešanović (Rizespor).

Reprezentacija BiH do srijede će trenirati na Grbavici, a meč sa selekcijom Ukrajine na rasporedu je u četvrtak na Bilinom polju u Zenici.

U drugom polufinalnom susretu baraža sastaju se Izrael i Island, a pobjednici polufinalnih duela sastat će se u nedjelju u finalu koje će odlučiti putnika na Euro.