Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Pokušavam, ali teško je”: Bajramović progovorio o pogibiji oca

Zlatan Bajramovic

Naš nekadašnji fudbalski as trenutno trenira juniore njemačkog Karlsruhea

Iza nekadašnjeg našeg fudbalskog reprezentativca Zlatana Bajramovića težak je životni period. Zlatanov otac Hadžo, podsjetimo, poginuo je nedavno u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Zabrđu kod njegovog rodnog Viteza, gdje Bajramovići imaju porodičnu kuću.

– Teško mi je prihvatiti da sam ostao bez oca – u razgovoru za Dnevni avaz kaže Zlatan Bajramović i dodaje:

– Šta drugo da kažem nego da sam morao kroz sve to proći na neki, tako da kažem, brzi način. Naravno, svaki dan mislim na to i, jednostavno, onda se bacim na posao. Jer, kad imaš neki posao i pokušavaš da se maksimalno koncentriraš na to što radiš, manje misliš na neke „druge“ stvari. Nekad pokušavam da na to ni ne mislim, ali teško je to.

Naš nekadašnji fudbalski as trenutno trenira juniore njemačkog Karlsruhea.

– Ide dobro, zadovoljan sam – dobro stojimo na tabeli. Jednostavno, sviđa mi se posao s mladim igračima, uz koji se borim da što lakše prebrodim ove teške dane – naglašava Bajramović.

Neizbježna tema je naš državni tim za kojeg tvrdi da je snažan, ali da ga treba posložiti.

– Mislim da mi uvijek imamo kvalitetne igrače, od kojih samo treba sklopiti dobar tim – konstatira Bajramović.

Ipak, to nije lagan posao, pogotovo ne u trenutku smjene generacija, kao što je to slučaj sada.

– Slažem se… Najbitniji su rezultati, a ne to igramo li dobro ili lijepo za oko. Mislim da možemo i moramo biti veoma zadovoljni plasmanom u Ligi nacija. Ako Bog da, nadam se da ćemo uskoro upasti u prvu jakosnu skupinu – Ligu „A“. Naša reprezentacija sada možda nema igrače onakvih individualnih kvaliteta kao što je to bio slučaj prije, tako da moramo imati jak, stabilan kolektiv – podvlači Bajramović.

Austrija je desetak mjesta bolja od našeg državnog tima na FIFA-inoj rang-listi i ima skuplji tim, prema njemačkom Transfermarktu, ali Bajramović vjeruje u dobar rezultat u Beču.

– Naša reprezentacija ima i znanja i snage da neporažena napusti Beč. Dovoljan nam je i bod… Mislim da Austrijance možemo iznenaditi i kroz kontranapad. Također, naruku nam ide i to što će na tribinama biti puno naših ljudi.