Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Roberto Martinez

Portugalci o meču sa Zmajevima: Teška utakmica, BiH je bila kompaktna i organizovana

Foto: NSBiH

“Imali smo tešku utakmicu protiv ekipe sa jasnom idejom, direktnim stilom igre i igračima poput Pjanića i Džeke. Znali smo da Bosna i Hercegovina ima mnogo kvaliteta”, rekao je selektor Portugala

Portugalci su u subotu u Lisabonu u duelu trećeg kola grupe J kvalifikacija za EURO pobijedili BiH sa 3:0.

Selektor Portugala Roberto Martinez kazao je nakon utakmice da su njegovi izabranici imali tešku utakmicu protiv ekipe sa jasnom idejom.

“Igrači su fizički bili na visokom nivou. Imali smo tešku utakmicu protiv ekipe sa jasnom idejom, direktnim stilom igre i igračima poput Pjanića i Džeke. Znali smo da Bosna i Hercegovina ima mnogo kvaliteta. Zaslužili smo pobjedu. Naša je velika prednost što imamo mnogo kvalitetnih igrača na raspolaganju. Svaki igrač je igrao za ekipu. Zadovoljan sam njihovim zalaganjem i pristupom. Ima još prostora da napredujemo. U nekim trenucima smo gubili lopte gdje nismo smjeli i davali smo BiH šansu da nas ugrozi”, riječi su Martineza, prenosi BHRT.

Bruno Fernandes je zabio dva gola, asistirao i zasluženo izabran za igrača meča. Sjajni fudbaler Man. Uniteda smatra da je naša selekcija igrala organizovano i kompaktno.

“Uvijek nađemo snagu da igramo za reprezentaciju, bez obzira koliko smo umorni. Naš cilj je da se plasiramo na EURO. Bilo nam je teško protiv BiH koja je imala veliki broj igrača iza lopte. Teško je bilo pronaći prostor između nas veznih igrača i Silve, Felixa i Ronalda. Oni su bili kompaktni i organizovani.”

Ruben Neves je u igru ušao u drugom poluvremenu i ističe da je njegova selekcija kontrolisala susret u Lisabonu.

“Protivnik ima kvalitet. Bosna i Hercegovina je veoma organizovana selekcija, kompaktna i bilo ih je teško probiti. Pogotovo u prvom poluvremenu. Taj gol pred sami kraj prvog poluvremena je bio veoma bitan. Znali smo da će u nastavku oni zaigrati ofanzivnije i da ćemo morati iskoristiti svoje šanse. Mislim da smo kontrolisali susret. Bosna i Hercegovina nam nije stvorila mnogo prilika. Imali su veliku šansu na kraju nakon moje greške, ali to nije uticalo na rezultat.”

Reprezentacija Bosne i Hercegovine naredni meč igra 20. juna u Zenici protiv Luksemburga.