Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Reprezentacija

Potvrđeno: Zmajevi 31. januara protiv Meksika

17/11/2017

Nakon susreta sa Sjedinjenim Američkim Državama 28. januara 2018. u Los Angelesu, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će odigrati i prijateljsku utakmicu sa selekcijom Meksika.

Meč sa ekipom koju sa klupe predvodi Juan Carlos Osorio zakazan je za 31. januar u San Antoniju, potvrđeno je iz Nogometnog saveza BiH.

BiH i Meksiko su se do sada sastajali tri puta. Dva puta je pobijedio Meksiko, a bh. tim jednom.

Prvi meč odigran je 9. februara 2011. godine u Atlanti i završen je rezultatom 2:0 u korist Meksika. U strijelce su se upisali Javier Hernandez i Edgar Pacheco. U narednom susretu Meksikanci su pobijedili 2:1. Meč je odigran u Chicagu 31. maja 2012., a golove su postigli Giovani Dos Santos u i Javier Hernandez za Meksiko, dok je za bh. tim pogodak pogodio Edin Džeko.

I treći susret ovih selekcija odigran je u Chicagu 3. juna 2014. godine. Bh. tim je pobijedio s 1:0, a jedini pogodak je postigao Izet Hajrović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.