Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nsbih

Poznato je kakav je ugovor dobio Savo Milošević kao selektor Bosne i Hercegovine

milosevic zeljkovic
Foto: NSBiH

Zeljković je objasnio kakav je ugovor dobio novi selektor BiH

U prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine jučer održana press-konferencija na kojoj je kao novi selektor Zmajeva predstavljen Savo Milošević.

Na presici, pored samog Miloševića, svoja izlaganja imali su i predsjednik saveza Vico Zeljković te direktor A reprezentacije Zvjezdan Misimović.

Zeljković je objasnio kakav je ugovor dobio novi selektor BiH.

– Napravili smo dogovor da idemo do kraja baraža i da onda u zavisnosti od plasmana sjednemo i razgovaramo, da vidimo kako je sve izgledalo i da li možemo i trebamo ići u naredne cikluse. Ono što je razlika sada u odnosu na Kodru, ovaj put smo jasno definisali, a to je upravo tako da ove četiri utakmice budu u cilju što bolje pripreme za sam baraž, pa Milošević i za eventualne neuspjehe će biti na klupi i završit će ovaj ciklus i utakmice baraža – riječi su Zeljkovića.

Podsjetimo, Milošević je na klupi naslijedio Mehu Kodru koji je smijenjen nakon samo dvije utakmice.

– Iskreno vjerujem da mogu da pomognem. Vidim dovoljno kvaliteta u ovoj ekipi da to i uradim. Reći ću floskulu, trenerima su koferi uvijek spakovani, to znate i bez mene. Ja sam u FSS bio potpredsjednik, direktor, član Odbora za hitna pitanja, član Izvršnog odbora, bio sam trener i član Skupštine Partizana. Na sve te funkcije sam ja dao ostavku. U prevodu, ako ja vidim da ne mogu pomoći, neće biti potreban ni predsjednik, ni mediji, ni narod da mi to kaže. Ja ću sigurno sam prepoznati, izjavio je Milošević.