Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjedniče, šta ovo Šuker uradi?

begic_suker

Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza munjevito je reagirao nakon što je Hrvatska kiksala protiv Finske u pretposljednjem kolu Kvalifikacija za SP u Rusiji. Šuker je ekspresno potjerao dotadašnjeg selektora Antu Čačića i na njegovo mjesto doveo Zlatka Dalića.

Ispostavilo se, bio je to maestralan potez. Vrhunska šok terapija. Hrvatska je s novim selektorom večeras rutinski, u direktnom okršaju za baraž sa Ukrajinom, potopila Ukrajinu. 0:2.

Nogometni savez BiH je nakon bruke i sramote na Kipru, dva kola prije kraja Kvalifikacija za Mundijal u Rusiji dao punu podršku Mehmedu Baždareviću, iako Meša za vrijeme svog mandata (osim Velsa kojem je bilo svejedno kako će proći na Bilinom polju) nije dobio niti jednu utakmicu protiv ozbiljnije reprezentacije. Niti su imali ideju, niti im se dalo “zaje****” i tražiti alternativu s kojom bi imali kakve takve šanse. Šuker je imao tri dana, Begić i društvo čak mjesec.

Epilog znate.

Nema tu neke pretjerane pameti, kada se traži odgovor na pitanje zašto Hrvatska jeste u baražu, a BiH nije.

Hrvatska je u baražu jer je Šuker pokušao, a Begić i političari, ugostitelji, pravnici… koji vode bh. Savez, nisu.

Hrvatska je u baražu jer je Šuker zabio više golova u svojoj karijeri nego je cijeli Izvršni odbor BiH u životu odgledao utakmica s tribina.

Hrvatska je u baražu jer Šuker zna kako diše nogometna ekipa, a Begić i njegovi saradnici ne znaju.

Hrvatska je u baražu jer se Šuker nije zamarao time koji će novinar dobiti akreditaciju, a koji ne. Šuker, ma kakav da je, živi hrvatsku reprezentaciju, Begić i njegovi saradnici žive za svoje stolice i paušale. Nikada Begić neće biti Šuker.

Za koga njih šestorica navijaju, Grčku ili BiH?

Nisu ni pokušali!