Potvrđeno

Predsjednik Disciplinske komisije NSBiH još nije dobio prijavu protiv Ahmedhodžića

dzeko ahmedhodzic
FOTO: NSBiH
Džeko i Ahmedhodžić

Ahmedhodžić je suspendovan na prijedlog direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića i bivšeg selektora Mehe Kodre, jer je javio da se povrijeđen, a iz Saveza su tražili da se pojavi u Sarajevu kako bi ga pregledali doktori bh. tima

Nogometni savez Bosne i Hercegovine 6. septembra ove godine suspendovao je Anela Ahmedhodžića, A reprezentativca naše zemlje, ali kazna našem defanzivcu još nije izrečena.

Stoga je nejasno da li će se stoper Sheffield Uniteda naći na spisku novog selektora pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine protiv Lihtenštajna (13. oktobra) i Portugala (16. oktobra).

Ahmedhodžić je suspendovan na prijedlog direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića i bivšeg selektora Mehe Kodre, jer je javio da se povrijeđen, a iz Saveza su tražili da se pojavi u Sarajevu kako bi ga pregledali doktori bh. tima. O njegovoj sudbini odlučit će Disciplinska komisija NSBiH.

Međutim, zanimljivo je da prijava protiv Ahmedhodžića nije stigla na adresu predsjednika Disciplinske komisije NSBiH.

“Tek ću danas poslije podne dobiti taj predmet da vidim šta ima. Kruži neka informacija da ima prijava, ali meni zvanično još ništa nije stiglo. Na mail nisam ništa zaprimio, tako da ne znam šta ima tu”, kazao je Nermin Kljajić, predsjednik Disciplinske komisije NSBiH za Faktor.

Prema informacijama na zvaničnoj stranici Saveza osim Kljajića u Disciplinskoj komisiji NSBiH još su: Dario Knezović, Goran Kosorić, Edin Kotlo, Mario Rozić i Marinko Štrbac.