Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer Vlade FBiH podržao predstavnike Rukometnog saveza BiH

Rukomet, BH Spanija
Rukomet, BH Spanija

U zgradi Vlade FBiH održan je sastanak na kojem su prisustvovali premijer Fadil Novalić, državni ministar Civilnih poslova Adil Osmanović, sa saradnicima, te Tihomir Ćurak pomoćnik ministra finansija FBiH, direktor Federalne poreske uprave Šerif Isović , te predsjednik Rukometnog saveza BiH Amir Zahirović i direktor rukometnih reprezentacija BiH Gordan Muzurović.

Tema sastanka je bila situacija u RSBIH, blokada računa, i početak kvalifikacija za svjetsko prvenstvo koje počinju 25.10.2017, utakmicom protiv reprezentacije Estonije!

Predsjednik Zahirović i direktor Muzurović su prezentirali situaciju u RSBIH i probleme sa kojim se susreće državna reprezentacija pred početak kvalifikacija usred blokade računa!

Zaključeno je da ce konačno rješenje pitanja blokade biti i dalje predmet razgovora kako bi se pronašao zadovoljavajući i prihvatljiv modus a istovremeno je zaključeno da nastup reprezentacije u predstojećim kvalifikacijama ne smije i ne može biti upitan te da će se pronaći način da reprezentativni tim bude operativan u administrativno – finansijskom smislu!

Situacija oko reprezentacije je suviše ozbiljna u smislu mogućih reperkusija koje bi se desile ne učestvovanjem u narednim kvalifikacijama, a sve prouzrokovano trenutnom blokadom računa!

Premijer Fadil Novalić i državni ministar Osmanović su pokazali očekivani senzibilitet prema situaciji u kojoj se reprezentacija nalazi ne svojom krivicom i vjerujem da je njihova podrška u svakom smislu neupitna, rekao je direktor reprezentacije Gordan Muzurović.

Predstojeća utakmica sa Estonijom odigrati će se u terminu 25.10.2017-te godine, s početkom u 20:00h.