Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za sp

Prevljak: Dominirali smo 90 minuta; Petev: Čestitke momcima, danas nije bilo grešaka

dzeko skok

Bh. reprezentativci su složni da je naša reprezentacija večeras bila bolji protivnik tokom svih 90 minuta utakmice sa Kazahstanom

Nogometna reprezentacija BiH slavila je prvu pobjedu u Kvalifikacijama za SP 2022 i tako se probila na drugo mjesto u Grupi D.

Nakon utakmice s Kazahstanom održana je press konferencija na kojoj se pojavio i selektor bh. tima Ivaylo Petev.

“Odigrali smo dobru utakmicu, momci su bili veoma požrtvovani. Nije lako igrati protiv Kazahstana na njihovom terenu i stvoriti toliko prilika. Ali odigrali smo odlično i zasluženo pobijedili. Čestitam momcima. U Zenici smo takođe imali mnogo šansi, ali smo dva puta pogriješili. Danas nije bilo takvih grešaka, iako nije bilo lako, došli smo do zaslužene pobjede“, poručio je selektor Ivaylo Petev.

Bh. reprezentativci su složni da je naša reprezentacija večeras bila bolji protivnik tokom svih 90 minuta utakmice sa Kazahstanom.

“Dominirali smo 90 minuta i kontrolisali smo igru. Imali smo još prilika i zasluženo smo pobijedili. Zadovoljan sam što sam dao dva gola, ali prije svega me usrećuje što smo pobijedili. Ako ponovimo igru od danas možemo se nadati najboljem i protiv Ukrajine”, kazao je dvostruki strijelac Smail Prevljak.

Slično razmišlja i Adnan Kovačević…

„Svi smo vjerovali u pobjedu i uspjeli smo u tome. Važna tri boda za nas. Na neki način smo nadoknadili izgubljeno u Zenici protiv Kazahstana. Odigrali smo fenomenalno, pružili maksimum i zasluženo pobijedili. Slijedi Ukrajina gdje idemo sa mnogo samopouzdanja. Bićemo spremni i nadam se pozitivnom rezultatu.“