Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Problemi za BiH: Milićević zbog povrede neće igrati protiv Grčke

bazdarevic

Danijel Milićević, prvotimac belgijskog Genta zbog povrede zadnje lože neće doći u četvrtak, 1. juna, na okupljanje fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

„Razgovarao sam sa Milićevićem i žao mi je što ne možemo računati na njega, jer smatram da je to igrač koji je mogao napraviti određenu razliku u igri ili čak iznenađenje“, istakao je Mehmed Baždarević, selektor BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Baždarević je rekao i da je upitan dolazak na pripreme Daniela Pavlovića, igrača italijanske Sampdorije. Više informacija o njemu, kako je naglasio, imat će tokom dana.

BiH će u šestom kolu grupe ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” na stadionu ”Bilino polje” u Zenici, 9. juna, dočekati Grčku, direktnog konkurenta u trci za plasman na Mundijal.

Poslije pet odigranih kola Belgija je prva u grupi ”H” sa 13 bodova, dva više od Grčke i tri u odnosu na BiH. Četvrti je Kipar sa četiri osvojena boda, koliko ima i Estonija, dok je na posljednjem mjestu Gibraltar sa svih pet poraza.