kvalifikacije za ep

Promjene na spisku Hadžibegića: Zmajevi će biti puno jači nego u martu!

zmajevi reprezentacija bih
Foto: Amer Kajmović/FENA

Hadžikadunić će vjerovatno biti izostavljen s popisa zbog ozljede, iako se nedavno ustalio u Mallorci

Faruk Hadžibegić će u sutra (srijeda) objaviti popis pozvanih igrača za nadolazeće kvalifikacijske utakmice za EURO 2024 protiv Portugala i Luksemburga. Utakmice se igraju, podsjetimo, 17. i 20. juna.

Sigurno će biti promjena na popisu jer se Miralem Pjanić vraća u ekipu. On je propustio utakmice u martu zbog ozljede. Dennis Hadžikadunić će vjerovatno biti izostavljen s popisa zbog ozljede, iako se nedavno ustalio u Mallorci, pišu Sportske.ba.

Vraćaju se Džeko i Kolašinac

BiH će imati na raspolaganju i Edina Džeku i Seada Kolašinca, koji su propustili utakmice u martu zbog povreda. Stoga se može reći da će BiH biti značajno jača nego u martu.

U prethodne dvije utakmice, Hadžibegić je malo ili nimalo koristio Mešanovića, Duljevića, Gojaka, Kovačevića i Bilbiju, pa je moguće da neki od njih neće dobiti pozivnicu zbog slabije trenutne forme. Duljević čak nije bio ni u konkurenciji za zadnje mečeve u Hansi, stoga su male šanse da bude na popisu.

Gojak u formi

Dobra vijest je da se Gojak vratio u formu. Navijači se nadaju da će Luka Menalo, koji igra za Dinamo, biti “džoker”. Međutim, njegovo trenutno vrijeme provedeno na terenu je daleko od dobrog.

U naredne dvije utakmice, sve ispod tri boda bila bi katastrofa, dok bi osvajanje više od tri boda bio veliki bonus za našu reprezentaciju. Stoga je očekivano da će Hadžibegić odabrati igrače koji mu trebaju kako bi napravio optimalnu postavku prilagođenu protivnicima u obje utakmice.