okupljanje zmajeva

Prosinečki: Džeko kasni jer “ima nešto da završi”

prosinecki spisak (1)

Selektor je objasnio i zašto se Edin Džeko i Miralem Pjanić neće pojaviti danas na okupljanju

Reprezenntativci Bosne i Hercegovine okupili su se danas na Ilidži gdje će danas prvim treningom početi pripreme za duele kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo sa Finskom i Kazao je da nam je prva utakmica ključna.

Tim povodom selektor Robert Prosinečki se obratio na press konferenciji na kojoj je saopćio da će Edin Džeko kasniti, te otkrio šta očekuje od naredna dva duela.

– Sead Kolašinac ima problema sa koljenom. Krunić je od ranije van stroja. Pripremat ćemo se ovih dana. Imamo više vremena nego prije. Dobro ćemo analizirati Finsku. Optimist sam pred tu utakmicu. Nakon Finske ćemo o Italiji. Nama je ta utakmica protiv Finske ključ to svi znamo. Bazirat ćemo se na Fince, pa protiv Italije ćemo vidjeti šta će biti. Mi imamo reprezentaciju koje se ne treba nikoga plašiti, pogotovo ne Finske. Još će se stvari promijeniti, ali zadovoljan sam ovim periodom koliko sam selektor. Ima i Italija pritiska sigurno kad smo već kod te utakmice. Bilo je dobrih i loših stvari u prošlim utakmicama. Gledali smo sve analizirali, moglo bi biti i igračkih promjena. Popravit ćemo stvari koje su falile protiv Grčke – kazao je Prosinečki.

Selektor je objasnio i zašto se Edin Džeko i Miralem Pjanić neće pojaviti danas na okupljanju.

– Edin Džeko ima nešto da završi, nadam se da ćemo svi biti sretni nakon toga. Edin sutra dolazi u 13 sati. Pjanić dolazi 3.6. tako da će i on biti s nama u Finskoj – istakao je “Žuti”.

Prosinečki je istakao kako Sarić igra sjajno u svom timu, a da je promjena pozicije godila Pjaniću.

– Miralem Pjanić je bitna karika. Kad smo mu promijenili poziciju igra puno bolje. Ali imamo mi igrača koji će igrati. Bit će zamjena, evo Elvis Sarić igra sjajno u klubu. Gojko Cimirot i Amer Gojak su imali male probleme, ali vidjet ćemo sve – rekao je na kraju Prosinečki.


Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.